?>

Öğrenciler deprem ve yangın tatbikatı yaptı

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ "AFETLER VE DAYANIKLILIK AYI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA, ŞEHİT ARDA CAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRDİ. ÖĞRENCİLER PANİK OKUL İÇİNDE İZDİHAMA NEDEN OLMADAN OKULU SAĞLIKLA TERK ETTİLER.

Eğitim - 2 ay önce

Adana’nın Kozan ilçesinde lise öğrencileri, deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının "Afetler ve Dayanıklılık Ayı" etkinlikleri kapsamında Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Kozan Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Yesevi Arama Kurtarma (YAK) ve itfaiye ekiplerinin desteğiyle yapılan tatbikatta öğrenciler, sınıflarda sirenlerin çalmasıyla birlikte hızla okul bahçesine tahliye edildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta öğrenciler, ’çök-kapan-tutun" hareketini de öncesinde panik yapmadan uyguladı. Tatbikatın ikinci bölümü ise okul bahçesinde yapıldı. Bahçede yangın tatbikatı yapıldı. Öğrenciler, yangına ilk müdahale konusunda uygulamalı eğitim alarak, yangın söndürme tüplerini nasıl kullanacaklarını öğrendi.

Tatbikatın hem öğretici hem de heyecan verici geçtiğini belirten öğrenciler, "Deprem anında nasıl davranmamız gerektiğini ve yangında yapılan yanlışları bu tatbikatla daha iyi anladık" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın ’Afetler ve Dayanıklılık Ayı’ kapsamında okulda başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini aktaran Okul Müdürü Bünyamin Akbulut, "Öğrencilerimiz panik yapmadan sınıflarda ve atölyelerde ‘çök-kapan-tutun’ hareketini uyguladı, ardından düzenli şekilde okul bahçesine çıktı. Yangın tatbikatı ile de ilk müdahale konusunda bilgi edindiler. Desteklerinden dolayı Kozan Belediyesi itfaiyesine ve arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Ebeveynlere 3 yaş altına telefon ve tablet uyarısı

17:44 - Eğitim

Göçün hafızası geleceğe taşınıyor

16:52 - Eğitim

Turizm sektör deneyimi akademiyle buluştu

16:21 - Eğitim

Yerli Malı Haftasında milli silahlara büyük ilgi

15:44 - Eğitim

Yerli Malı Haftası’na Togg damgası

15:14 - Eğitim

Günün Manşetleri

Milas’ta Fırın ve Unlu Mamullere Sıkı Denetim

16:33 - Sağlık

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:26 - Spor

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

15:49 - Genel

Sinop’ta şenlikte 1 ton hamsi tüketildi

15:12 - İnsan

Muğla’da afet bilinci meydanlara taşındı

14:14 - Genel