?>

Öğrenciler Mevlidi Nebi Haftası’nı kutladı

öğrenciler mevlidi nebi haftası’nı kutladı

Kültür Sanat - 7 ay önce

Adıyaman’ın Kahta ilçesi Bölükyayla Ortaokulu’nda "Mevlidi Nebi Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.

Okulun bahçesinde düzenlenen program, Bölükyayla Beldesi Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Turan’ın okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bölükyayla Ortaokulu Müdürü Hacı Yusuf Yavaş, “Asırlar boyuca barışla, ilim ve hikmetle anılan İslam beldelerinden bugün ne yazık ki göğe ezan sesleri değil, anaların feryatları, çocukların çığlıkları, bombalarla enkaza çevrilen camilerin dumanları yükseliyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de zulüm devam ediyor. Sırf Müslüman olduğu için öldürülen, evlerinden ve yurtlarından sürülen yüz binlerce Müslüman kardeşimiz var. Bu zulmün bir an önce bitmesini ve tüm İslam ülkelerinin barış ve refaha kavuşmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle boykota devam ediyoruz” dedi.

Son Peygamber Hz. Muhammed’in insanlığa, varlık gayesini hatırlatmak ve şahsiyetini en mükemmel şekilde oluşturmasına rehberlik etmek üzere görevlendirildiğini belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Eyüp Karakaş ise, Hz. Peygamber’in cahiliye ortamının ürettiği, fıtrata aykırı tutum ve davranışlar sebebiyle karanlıklar içinde kalmış insanlığı, Kuran ve sünnet rehberliğinde aydınlığa, huzura ve barışa kavuşturduğunu söyledi.

Program, Salkımbağı Cami İmam Hatibi Recep Karakaş’ın okuduğu mevlidi şerif ve ilahilerle devam etti. Öğrencilerin oratoryo okuması ve ardından hadis atışması yapması renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler tarafından okunan şiir, ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dualardan sonra dağıtılan helva ile program sona erdi.

Programa, Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Mehmet Turan, Bölükyayla Ortaokulu Müdürü Hacı Yusuf Yavaş, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

Çayönü Tepesi kazılarında 60 yıldır bilinmezliklerin ortaya çıkartılması için arkeolojik çalışmalar yeni dönemde de yürütülüyor

2024-09-23 09:16 - Kültür Sanat

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

İlgili Haberler

Yalova’da "İpek Koza Sergisi" açıldı

19:11 - Kültür Sanat

Antik çağlardan günümüze Muğla mutfağı kitabına iki uluslararası ödül

19:06 - Kültür Sanat

Başkan Boltaç: "Tarsus’u fabrika ayarlarına döndüreceğiz"

17:10 - Kültür Sanat

Antalya’da turizm sektörünün gelişiminde Z kuşağının önemi anlatıldı

16:51 - Kültür Sanat

Gençler Asım’ın Nesli Film Festivali’nde buluştu

16:08 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş