?>

Öğrenciler, yeniliyor sıralar okullara dönüyor

Kahramanmaraş’ta meslek liseli öğrenciler eski öğrenci sıralarını yenileyerek yeniden eğitime kazandırıyor

İnsan - 9 ay önce

Kahramanmaraş’ta meslek liseli öğretmen ve öğrencileri, eski sıraları yenileyerek yeniden eğitime kazandırarak önemli bir geri dönüşüm sağlıyor.

TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kullanılamaz hale gelen eski okul sıralarını yenileyerek tekrar eğitime kazandırıyor. Deprem sonrası zarar gören okullara da destek sağlanan projeyle, geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe büyük katkı sağladığı ifade edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okula getirilen eski sıralar, öğrenciler tarafından titizlikle yenilendiği ifade edildi.

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alan Şefi Ramazan Çekiç, "Buraya gelen sıralar makinelerden geçirilerek tekrar kullanılabilir hale getiriliyor. Bu, büyük bir geri dönüşüm projesi. Devletimiz için de önemli bir tasarruf sağlanıyor" dedi.

Bölüm öğretmenlerin Muhammet Ali Çelebi de, "Bu sayede atık malzemeler hurdaya gitmek yerine tekrar kazanılmış oluyor. Aynı zamanda öğrencilerimiz döner sermaye kapsamında çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyor" diye konuştu.

Proje deki çalışmalarda yer alan Metal Teknolojisi Alan Şefi Mahmut Tütüncü de, "Hurda halde gelen sıraları tamamen yenileyerek tekrar okulların hizmetine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Geri döşüm çalışmalarında yer alan 10. sınıf mobilya öğrencisi Şeref Can Tunç da "Sıra yenileme çalışmalarına katılıyoruz. Bu sayede hem el becerilerimiz gelişiyor hem de ufak da olsa bir gelir elde ediyoruz" şeklinde konuştu.

Şu ana kadar 150 eski sıranın kendilerine teslim edildiğini belirten Okul Müdürü Mehmet Gazi Ergören, İlk etapta 500 sırayı yenileneceklerini, bu sayede depremde zarar gören okullara katkı sağlayacaklarını kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

İlgili Haberler

Kütahya’da "Dilek Arabası" ilgi odağı oldu

23:11 - İnsan

Kütahya’da 2025-4B tertip yükümlü erler için yemin töreni

21:18 - İnsan

Pendik’te çöpten çıkan bağlama gönüllere dokundu

20:33 - İnsan

Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı

19:42 - İnsan

İlkadım Hanımeli Konağı hizmete açıldı

19:01 - İnsan

Günün Manşetleri

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık

Muğla’da Depreme Dayanıklı Yeni Huzurevi Yükseliyor

13:56 - İnsan