?>

Öğrencilerle firmalar birlikte çalıştı

?zmir ekonomi üniversitesi’nde düzenlenen 17. €?üniversite-sanayi iş birliği’ etkinliği, öğrenciler ile sektör temsilcilerini aynı platformda buluşturarak lojistik alanındaki güncel sorunlara yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak sağladı.

Eğitim - 3 ay önce

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen 17. ‘Üniversite-Sanayi İş Birliği’ etkinliği, öğrenciler ile sektör temsilcilerini aynı platformda buluşturarak lojistik alanındaki güncel sorunlara yenilikçi çözümler geliştirilmesine imkan sağladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencileri, bu yıl 17’ncisi düzenlenen ‘Üniversite-Sanayi İş Birliği’ etkinliğinde geliştirdikleri projelerle lojistik problemlerine ışık tuttu. 6 grup halinde çalışan öğrenciler; planlama, depolama, pazarlama ve taşımacılık gibi gerçek hayatta karşılaşılan problemler için firma temsilcileri ve akademik danışmanlar eşliğinde uygulanabilir çözüm önerileri geliştirdi. Talay Logistics, TotalEnergies, Boyner Grup, JTI Türkiye, Barsan Global Logistics ve DSV-Global Transport and Logistics firmalarıyla ortak projeler yürüten gençler, teorik bilgilerini uygulama becerisine dönüştürme ve iş dünyasını tanıma fırsatı buldu. İEÜ Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından geleneksel hale getirilen etkinlikte, moderatörlüğünü İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı’nın yaptığı ‘Lojistik Endüstrisinde Girişimcilik Ekosistemi’ temalı bir panel de gerçekleştirildi. İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Gök ve ShipsGo Kurucu Ortağı Prof. Dr. Okan Tuna da panelist olarak etkinlikte yer aldı.

Çalışmalar sonunda firmalar için ‘Karbon emisyonunun azaltılması, ‘Yurt içi dağıtım rotalarının optimizasyonu’, ‘Mağazalar arası transfer süreçlerinin iyileştirilmesi’, ‘Güney Avrupa’da sürdürülebilirlik çerçevesi’, ‘Intermodal taşımacılık hizmetlerinin iyileştirilmesi’ ve ‘Satış ekibi performansının iyileştirilmesi’ adlı projeleri hayata geçiren İEÜ’lü gençler, fikirleri ve eğitim aldıkları alana olan hakimiyetleriyle dikkat çekti. Etkinlikte, birçok firma tarafından tanıtım masaları açıldı ve gençler CV’lerini bırakma şansı yakaladı.

İEÜ Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Özpeynirci, bu etkinliğin sadece öğrencilerin mesleki gelişimine değil, aynı zamanda sektörle olan güçlü bağların pekişmesine de büyük katkı sağladığını söyledi. Prof. Dr. Özpeynirci, "Öğrencilerimizin firmalarla doğrudan temas ederek deneyim kazanmaları, mezuniyet sonrası iş dünyasına daha hızlı adapte olmalarını sağlarken; firmalar için de taze bir bakış açısı ve yenilikçi fikirlerle buluşma fırsatı sağlıyor. Öğrencilerimiz, ortaya koyduğu fikirler ve bakış açılarıyla ne kadar iyi bir eğitim aldıklarını, iş hayatına hazır olduklarını kanıtladı. Projelere katkı sunan tüm akademik danışmanlarımıza, sektör temsilcilerine ve özveriyle çalışan öğrencilerimize teşekkür ederim. Üniversite-sanayi iş birliğinin en güçlü örneklerinden biri olan bu etkinliğimizi, önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek devam ettireceğiz" dedi. "İzmir kilit rol oynuyor"

Etkinliğin bu seneki koordinatörü Prof. Dr. Işık Özge Yumurtacı Hüseyinoğlu ise bu tür etkinliklerin İzmir’in lojistik ekosistemi açısından da çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Gençlerimizin ürettikleri çözüm önerileri; firmalarımızın operasyonel verimliliğinin artması, kaynakların daha etkin kullanılması ve sektördeki rekabet gücünün desteklenmesi açısından oldukça verimli oldu. İzmir, stratejik konumu ve gelişmiş lojistik altyapısıyla Türkiye’nin dış ticaretinde kilit bir rol oynuyor. Üniversite olarak biz de bu potansiyeli destekleyecek nitelikli insan kaynağını yetiştiriyor, bilgi ve çözüm üreten bir merkez olma misyonumuzu güçlendirerek sürdürüyoruz. Bölüm olarak, İzmir’in lojistik geleceğine yön verecek somut adımlar atmak en büyük hedefimiz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Muğla’da Vektörle Mücadele Aralıksız Sürüyor

2025-07-31 15:11 - ÇEVRE

İlgili Haberler

BARÜ’nün matematik alanındaki projesine destek

20:48 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: "Staj konusunda birinci önceliğimiz staj sürelerinin uzaması"

17:13 - Eğitim

İlk Tazelenme Üniversitesi’nin kurulduğu Akdeniz Üniversitesi’nde yeni dönem başladı

17:02 - Eğitim

Arnavutköy Belediyesi’nden eğitime 70 milyon liralık dev destek

16:38 - Eğitim

Vali öğrencilerle geleneksel oyunlar oynadı

16:19 - Eğitim

Günün Manşetleri

Çocuğu fırlatan şüpheli tutuklandı, amca tepki gösterdi

15:19 - Asayiş

Beşiktaş, kondisyon ve taktik çalıştı

15:13 - Spor

Aracın çarptığı su samuru telef oldu

15:12 - Gündem

DEAŞ şüphelisi genç tutuklandı

15:03 - Asayiş

Dünya şampiyonu güreşçilerden RTÜK’e ziyaret

15:00 - Spor