?>

Okul üniforması ücreti derdini sona erdiren proje

Antalya’nın serik ilçesinde hayata geçirilen "okulumuzun kıyafetini okulumuzda üretiyoruz" projesi kapsamında halk eğitim merkezi kursiyerleri, birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören öğrencilerin okul formalarını köy yaşam merkezlerinde dikiyor. Proje sayesinde velilerin kıyafet maliyetleri sıfıra inerken, öğrenciler ve kursiyerler de sürece aktif olarak katılarak büyük bir heyecan yaşıyor.

Eğitim - 3 ay önce

Antalya’nın Serik ilçesinde hayata geçirilen "Okulumuzun Kıyafetini Okulumuzda Üretiyoruz" projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören öğrencilerin okul formalarını köy yaşam merkezlerinde dikiyor. Proje sayesinde velilerin kıyafet maliyetleri sıfıra inerken, öğrenciler ve kursiyerler de sürece aktif olarak katılıyor.

Serik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan "Okulumuzun Kıyafetini Okulumuzda Üretiyoruz" projesi, Zırlankaya Mahallesi’ndeki Zırlankaya Köy Yaşam Merkezi’nde uygulamaya kondu. Projede kursiyerler, hayırseverlerin desteği ile birleştirilmiş okullarda eğitim gören öğrencilerin kıyafetlerini üretiyor. Projenin 2025-2026 eğitim ve öğretim yılında birleştirilmiş okullarda eğitim gören tüm öğrencileri kapsaması hedefleniyor. İlk aşamada 12 kursiyer 30 öğrencinin kıyafetlerini hazırlarken, bu sayı kısa sürede 60’a çıkarılarak, okul formaları öğrencilere teslim edilecek. Kursiyerler, okulun teneffüs saatlerinde ise öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş, Zırlankaya Köy Yaşam Merkezi’nde çok güzel bir manzara ile karşılaştıklarını belirterek, "Bu uygulama kursiyerlerimizin yaparak ve yaşatarak ortaya koydukları el birliği ile yapılmış bir çalışma. Çok güzel emeklerle ortaya konulmuş bu projede çocuklarımızın üzerinde bu kıyafetlerin kendilerini bulmuş olması önemli. Projenin devamını diliyoruz. Yaygınlaştırılması için çalışma başlatalım" dedi. "Bu uygulama ile velilerimize kıyafet külfeti ve maliyet olmayacak"

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ise, "Projemizin ismi ‘Okulumuzun Kıyafetini Okulumuzda Üretiyoruz’. Bu uygulama ile velilerimize kıyafet külfiyeti ve maliyeti olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığınca okul kıyafetinin zorunlu hale gelmesiyle biz de böyle bir uygulamaya köy yaşam merkezimizde başladık" ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Türkmen, "Milli Eğitim Bakanlığının okul kıyafetlerini zorunlu kılması üzerine ilçe genelinde birleştirilmiş okullarda okuyan öğrencilerimizin kıyafetlerini köy yaşam merkezinde kursiyerlerimizle dikmeyi amaçladık" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Kurs Öğretmeni Fatma Akbulut, "Kursiyerlerimizin kendi çocukları da bu okullarda okuyor. Kendi çocuklarına kıyafet dikmek, onların da anneleri tarafından kıyafet dikilmesini görmek çok hoşlarına gitti. 12 kursiyerimizle ilk aşamada 60 öğrencimize kıyafet dikiyoruz" dedi. "Bir ilki başardığımızı düşünüyorum"

Kursiyerlerden İlkcan Bulut, "Öğrencilerimize formalarımızı dikmekteyiz. Bir hafta oldu başlayalı. Bu sürede çok iyi performans sergilediğimizi düşünüyorum. Böyle bir emek vermek bizim için çok heyecanlı. Bir ilki başardığımızı düşünüyorum" derken, Kamile Aldemir ise, "3 yıldır bu kursa devam ediyorum. Bu yıl forma dikmeye başladık. Başardık diye düşünüyoruz. Çok güzel bir duygu, herkese tavsiye ediyoruz. Çocuklar ayrı mutlu, biz ayrı mutlu" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Sanat Güneşi Zeki Müren Osmangazi’de en sevilen şarkılarıyla anıldı

2025-09-25 12:37 - Magazin

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Zeki Müren, vefatının 29. yılında anıldı

2025-09-24 18:57 - Magazin

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

Nilüfer’de Balkan rüzgarı esecek

2025-09-24 16:18 - Magazin

İlgili Haberler

Çocukların dikkatini çalan tehlike: Kısa videolar

13:03 - Eğitim

BEUN’dan engelsiz üniversite ödüllerinde çifte başarı

13:01 - Eğitim

Pehlivanköy’de lise öğrencilerine "Trafik Dedektifleri" eğitimi verildi

12:43 - Eğitim

Cizre’de öğretmenlere "anlayarak hızlı okuma" eğitimi

12:38 - Eğitim

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık