?>

Okula başlangıç döneminde çocukların bağışıklık sistemine arı ürünlerinin katkısı

Arı ürünleri uzmanı dr. Aslı elif tanuğur samancı

Genel - 10 ay önce

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, okula başlangıç döneminde arı ürünlerinin bağışıklık sistemi için önemine dikkat çekti. "Çocuklar kişisel hijyenlerine azami derecede önem vermeli"

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, virüslerin, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar, çocuklar, hamileler ve egzama öyküsü olan kişiler için önemli bir risk teşkil ettiğini söyledi. Virüsün temas ve solunum yoluyla bulaşma riski bulunduğuna dikkat çeken Çakır, "Çocukların okullarda maymun çiçeği virüsü gibi yeni tehditlerle karşı karşıya olmasının yanı sıra influenza, RSV ve Covid-19’un yeni varyantlarına karşı da bu dönemde ekstra önlemler almamız şart. Çocukların kişisel hijyenlerine azami derecede önem vermeleri gerekirken, ebeveynleri olarak, çocuklarımızın bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için propolis, polen, arı sütü gibi doğal ürünleri günlük yaşamlarına dahil etmemiz son derece önemli. İyi bir bağışıklık sistemi, çocukların okula devamlılığını ve okul başarısını etkiler. Bu nedenle, beslenmelerini arı ürünleri gibi doğal ürünlerle desteklemek faydalı olacaktır.” “Propolis, Virüs ve Bakterilere Karşı Doğal Bir Koruyucu Rol Üstleniyor””

Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ise güçlü bir bağışıklık sisteminin hastalıklara karşı koruyucu bir rol üstlendiğini belirterek " Çocukları hastalıklardan koruyabilmemiz için bağışıklık sistemlerinin normal fonksiyonuna katkıda bulunmamız gerekir. Propolis, polen, arı sütü, arı ekmeği, ham bal gibi arı ürünleri, içerisinde bulunan birçok fenolik ve flavonoid bileşiklerle, antioksidan, bağışıklık düzenleyici, antibakteriyel, antiviral ve anti-inflamatuar özellikler gösterir ve bağışıklık sistemini güçlendirerek çocukları hastalıklara karşı savunmaya yardımcı olur.” dedi. “Anadolu Propolisi ile Bağışıklık Sistemini Güçlendirin”

Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, propolis, polen, arı sütü, arı ekmeği ve ham bal gibi arı ürünlerinin içerdiği fenolik ve flavonoid bileşiklerle çocukların bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendirdiğini belirterek, “Propolis başta olmak üzere arı ürünleri, antioksidan, bağışıklık düzenleyici, antibakteriyel, antiviral ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olup, çocukların hastalıklara karşı savunma mekanizmasını artırıyor. İyi bir bağışıklık sistemi, çocukların okula devamlılığını ve okul başarısını olumlu yönde etkiliyor. Özelikle ülkemizde üretilen Anadolu propolisi, Dünya’da bilinen en güçlü antioksidanlardan biridir ” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Başkan Çerçioğlu’ndan öğrencilere tatil hediyesi

17:46 - Genel

Fethiye’de orman yangını gönüllüleri ile toplantı yapıldı

17:40 - Genel

Erzincan’daki projeler basınla paylaşıldı

16:56 - Genel

Söke’de Levent Tuncel ve Ferdi Zeyrek hayrına lokma döküldü

16:50 - Genel

Niğde Protokolü ’Köy Buluşması, Gönül Buluşması’ programına katıldı

16:21 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş