?>

Okulların açılmasına günler kala 12 yaşındaki Özge’ye dar gelen protez bacak engeli

Antalya'da 13 günlükken sol bacağı kesilen ve babasının evin tavanına kurduğu 150 liralık düzenekle yürümeyi öğrenen 12 yaşındaki özge'nin mevcut protezi dar geliyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala baba ali ihsan yıldırım, "aradaki 50 bin liralık farkı karşılayamıyoruz, kızım protezsiz kaldı, özge protezi olamazsa okula gidemeyecek" diyerek destek çağrısında bulundu.

İnsan - 5 saat önce

Antalya’da 13 günlükken sol bacağı kesilen ve babasının evin tavanına kurduğu 150 liralık düzenekle yürümeyi öğrenen 12 yaşındaki Özge’nin mevcut protezi dar geliyor. Daha önce evde eğitim alan ve 3’üncü sınıftan okulda hayatı başlayan Özge’nin ailesini, şimdi de daralan protez sebebiyle okula gideme korkusu sardı. Okulların açılmasına sayılı günler kala kızının sırtında çantayla okula götürmeyi hayal eden baba Ali İhsan Yıldırım, "Aradaki 50 bin liralık farkı karşılayamıyoruz, kızım protezsiz kaldı, Özge protezi olamazsa okula gidemeyecek" diyerek destek çağrısında bulundu.

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım ile İlknur Yıldırım çiftinin kızı Özge, doğumundan kısa süre sonra yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle sol bacağını kaybetti. İddiaya göre, 1 Ocak 2013 tarihinde 6,5 aylık olarak dünyaya gelen Özge’ye özel bir hastanede kuvözde kateter takılması sonucu bacağı kangren oldu ve diz kapağından kesildi. "Aradaki farkı karşılayamıyoruz"

Baba Ali İhsan Yıldırım, yaşadıkları süreci şöyle anlattı: "Özge premature doğdu. Doğduğu hastanede küvez olmadığı için özel bir hastaneye yönlendirildik. Orada ayağına kateter iğnesi takıldı ve ayağı kangrene döndü. Özge ayağını kaybetti. 11 yıldır hem hukuk mücadelesi hem de protez mücadelesi veriyoruz. Özge büyüdüğü için her sene protez değişmesi gerekiyor. Ancak gücümüz yetmiyor. Geçen yıl kendi imkanlarımla değiştirdim, bu yıl yapamadım. Şu anda protezin maliyeti 66 bin lira, SGK ise sadece 16 bin lirasını karşılıyor. Arada 50 bin 331 lira fark kalıyor. Bizim bu gücümüz yok." "Protez olmazsa okula gidemeyecek"

Yıldırım, kızının eğitimine devam edebilmesi için proteze acilen ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Özge protezsiz kaldı. Okullar başlıyor, protez olmazsa okula gidemeyecek. Takınca da dar olduğu için çok kötü yürüyor. Ben yıllar önce düzenek kurarak kızımı yürütmüştüm. Bugün yine engellerle karşı karşıyayız. Vatandaşlarımızdan ve devletimizden destek bekliyoruz." "Çocuklarına sahip çıkmayan, ülkesine sahip çıkamaz"

Adalet arayışlarını da dile getiren Yıldırım, "Bu olaya sebep olanlar hiçbir şekilde yargılanmadı. 11 yıldır adalet bizi görmezden geldi. Bu ülkenin çocukları değerlidir, çocuklarına sahip çıkmayan ülkesine sahip çıkamaz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

Muğla’da hafif ticari araçla motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü

2025-08-29 16:50 - Asayiş

Marmaris’te kaybolan Rus turist bulundu

2025-08-28 21:18 - Asayiş

MARELLA DİSCOVERY 2' KRUVAZİYERİ 1855 YOLCUSU İLE MARMARİS’E GELDİ

2025-09-01 16:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Kaymakam Partal, çalışmaları inceledi

15:18 - İnsan

Söğüt’te özel eğitim için ilk adım atıldı

15:02 - İnsan

Kırşehir’de öğrenci hareketliliği konut piyasasını etkiledi

14:30 - İnsan

Çocukların okula uyumu için ailelere 5 altın tavsiye

13:51 - İnsan

Türkiye'nin İlk Çift Kol Nakilli Hastası İncir Hasadında

13:24 - İnsan

Günün Manşetleri

Alkolü Şahıs Darp Edildi, 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

15:34 - Genel

Beşiktaş, Başakşehir Maçının Hazırlıklarına Başladı

15:25 - Spor

Sahte Şeyhe 175 Milyon Liralık Dava

15:19 - Asayiş

Renault, Ağustos ayında en çok satan markalardan oldu

15:18 - Ekonomi

Şalterleri kapattı, yangının önüne geçti

15:11 - Asayiş