?>

Olgunlaşma enstitüsü geleceğe miras bırakmaya devam edecek

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ GELECEĞE MİRAS BIRAKMAYA DEVAM EDECEK

Eğitim - 2 ay önce

Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında uygulanacak ulusal ve kurumsal proje ve tema çalışmalarını konu alan bilgilendirme ve planlama toplantısı düzenlendi.

Olgunlaşma Enstitüleri kültür mirasımızı yaşatmaya ve geleceğe taşınmasında köprü olmaya devam ediyor.

2022 yılında kurulan Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında uygulanacak ulusal ve kurumsal proje/tema çalışmalarını konu alan bilgilendirme ve planlama toplantısı düzenledi. Balıkesir Lisesinde gerçekleştirilen toplantı Enstitü Müdürü Süreyya Eray başkanlığında; müdür yardımcıları, meslek öğretmenleri ve usta öğreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Enstitü Müdürü Süreyya Eray, yeni eğitim döneminde birlikte yol alacakları usta öğreticilerle yapmış olduğu toplantıda, Olgunlaşma Enstitüleri’nin kültürel mirasa yapmış olduğu önemli katkılara değinirken, kuruluşundan bu güne kadar yürütmüş oldukları projeleri de değerlendirdi. Eray, Olgunlaşma Enstitülerinin geçmişten geleceğe bir kültür köprüsü vazifesi gördüğünün altını çizerken şunları söyledi; "Bizler Olgunlaşma Enstitüleri olarak, kültürel zenginliklerimizi araştırmak, kayıt altına almak ve yeniden üretimlerini gerçekleştirerek yeni nesillere miras olarak bırakmakla görevliyiz. Bu bilinçle bölgemizi karış karış tarayıp alan çalışmaları yaparak, Balıkesir’in sahip olduğu gizli hazinelerini gün yüzüne çıkarıp geleceğimize miras bırakmayı hedefliyoruz. Bunun için de, ürünlerin, eserlerin en iyilerini kayıt altına alıp kültür varlıklarımıza kazandırmalıyız. Alanında işinin ehli ve deneyimli olan meslek öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz, sizler yüz yıl sonrasına imza atacak sanatçılarsınız. Yeni eğitim ve öğretim döneminde de şehrimize değer katarak yol almaya devam edeceğiz. Ülkemiz, şehrimiz ve kurumumuz için hayırlı olsun" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

İlgili Haberler

Meslek lisesi öğrencileri bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirildi

10:32 - Eğitim

İzmir’den İspanya’ya uzanan ‘eğitim’ köprüsü

10:30 - Eğitim

HKÜ’den uluslararasılaşma yolunda büyük bir atılım daha

10:22 - Eğitim

ERÜ ile Çelebi Hava Servisi iş birliği yapacak

10:11 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nde Türkçe şenliği düzenlendi

10:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Milas’ta Fırın ve Unlu Mamullere Sıkı Denetim

16:33 - Sağlık

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:26 - Spor

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

15:49 - Genel

Sinop’ta şenlikte 1 ton hamsi tüketildi

15:12 - İnsan

Muğla’da afet bilinci meydanlara taşındı

14:14 - Genel