?>

Ölüdeniz’de pilotlar uçuşları durdurdu

FETHİYE'NİN ÖLÜDENİZ MAHALLESİ'NDE FAALİYET GÖSTEREN YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİLOTLARI, ARTAN MALİYETLER VE SEKTÖRDE YAŞANDIĞINI ÖNE SÜRDÜKLERİ SORUNLARA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA UÇUŞ YAPMAMA KARARI ALDI.

Genel - 1 saat önce

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde faaliyet gösteren yamaç paraşütü pilotları, artan maliyetler ve sektörde yaşandığını öne sürdükleri sorunlara dikkat çekmek amacıyla uçuş yapmama kararı aldı.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi adına açıklamayı kooperatif sözcüsü Gani Arslan yaptı. Arslan, yamaç paraşütünün yalnızca pilotların değil, Fethiye turizminin de en önemli lokomotiflerinden biri olduğunu belirterek, yıllardır dile getirdikleri sorunların çözülmediğini ifade etti.

Basın açıklamasında; artan maliyetler, altyapı eksiklikleri, denetim sorunları, plansız büyüme ve kontrolsüz rekabet nedeniyle sektörün ciddi bir çıkmaza sürüklendiği vurgulandı. Pilotlar, sürdürülebilir uçuş fiyatlarının altında satış yapılmasının işletmeleri zor durumda bıraktığını, sigorta, vergi, transfer ve işletme giderlerinin her geçen gün arttığını dile getirdi.

Açıklamada ayrıca Babadağ’daki uçuş pistlerinin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi, ikinci bir ambulansın sürekli hizmet vermesi, pist yollarının güvenli hale getirilmesi ve sektör temsilcilerinin karar alma süreçlerine dahil edilmesi talepleri sıralandı.

Pilotlar adına yapılan açıklamada, "Bu eylem ne turizme ne de misafirlerimize karşı yapılmıştır. Amacımız Babadağ yamaç paraşütü faaliyetlerinin geleceğini korumaktır" denildi.

Taleplerinin karşılık bulmasını isteyen pilotlar, seslerini duyurabilmek için uçuş yapmama kararı aldıklarını belirtti. Babadağ semalarında paraşütlerin azalması dikkat çekerken, sektör temsilcileri sorunun çözümünü beklediklerini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

2026-07-01 09:49 - Asayiş

Artan bağlama ücretleri tekneleri açık denize yöneltti

2026-07-02 17:12 - Marmaris

Ermenistan heyetinden Van TSO’ya ziyaret

2026-06-30 16:30 - Ekonomi

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

İlgili Haberler

Aydın esnafının geleceği masaya yatırıldı

17:59 - Genel

Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta yeşil dönüşüm yatırımlarına güçlü destek

17:11 - Genel

Aşure bereketi Mudanya’yı sardı

17:07 - Genel

Yabancı basın mensuplarından Türkiye’nin NATO hazırlıklarına ilişkin övgü

16:57 - Genel

Beykoz Belediyesi Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, "Beykoz’da hizmete kilit vurmak isteyenlere geçit yok"

16:34 - Genel

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş