?>

Ölümcül ritim bozukluğundan milimetrik operasyonla kurtuldu

HASAN GEYİK VE PROF. DR. OSMAN CAN YONTAR

Sağlık - 2 saat önce

İzmir’de, ölümcül ritim bozukluğu olarak bilinen ’ventriküler taşikardi’ şikayeti sebebiyle kalp çarpıntıları yaşayan yaşlı adam, üç boyutlu kompleks haritalama sistemi ve yakma yöntemiyle sağlığına kavuştu.

İzmir’de yaşayan Hasan Geyik (68), yaklaşık 1 ay önce ’çarpıntı’ şikayetiyle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde yaşlı adama ölümcül ritim bozukluğu olarak da adlandırılan ’ventriküler taşikardi’ tanısı konuldu. Defalarca uygulanan elektroşok tedavisine rağmen kalp ritmi düzelmeyen Geyik, kardiyoloji servisine alındı. Bir süre ilaç tedavisi uygulanan hastanın kalp ritmi kısmen kontrol altına alınsa da kısa süre sonra ciddi ritim bozukluğu atakları yeniden başladı. Bunun üzerine Geyik, acil bir şekilde kalp ritim bozukluklarının tanı ve tedavisinin yapıldığı aritmi laboratuvarına alındı. Burada Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Can Yontar ve ekibi, üç boyutlu kompleks haritalama sistemi kullanarak ritim bozukluğuna neden olan odak noktayı milimetrik hassasiyetle belirledi. Ardından uygulanan ablasyon (yakma) yöntemiyle hastalıklı doku tamamen ortadan kaldırıldı. Başarılı operasyonun ardından Geyik, ölümcül ritim bozukluğundan kurtularak sağlığına kavuştu. "Riskli ve zor bir vakaydı"

Hastanın tedavi sürecine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Can Yontar, "Hastamız bayramdan bir hafta önce, acil servise çarpıntı ve ona bağlı şikayetlerle başvurdu. Orada ’ventriküler taşikardi’ denilen ölümcül ritim bozukluğu olduğu tespit edilmiş. Kendisine birkaç kez elektroşok uygulanmış ancak kalp ritminde bir düzelme sağlanmamış. Daha sonra hastamızı kardiyolojiye yatırdık. Bazı ilaçlar uyguladık. Hastamız 10 sene önce bypass ameliyatı olmuş. Bu yüzden hasta, kalp krizi geçirdiği şüphesiyle anjiyoya alındı. Burada damarın tıkalı olduğu görüldü. Bu damara stent takıldı. Ancak hastamızın ritim bozuklukları tekrarladı. Bunun üzerine hastamızı acil olarak ablasyon işlemine aldık. Bu işlemde ritim bozukluklarını doğuran kalpteki odakları bulup onları yok ediyoruz ve ritmi düzeltiyoruz. Hastamızın acil şartlarda olması sebebiyle de bizim için hem riskli hem de zor bir vakaydı" diye konuştu.

Kompleks haritalama yöntemleri denilen üç boyutlu yöntemlerle, hastanın kalbindeki hastalıklı dokuyu belirleyip yok ettiklerini anlatan Prof. Dr. Yontar, "İşlemin ardından hastamızın ritim bozukluğu düzeldi ve tekrarlamadı. Birkaç gün takip edip sonrasında da hastamızı evine gönderdik. Şu an gayet sağlıklı" ifadelerini aktardı.

Kompleks haritalama yöntemlerinin 2000’li yılların başında başladığını vurgulayan Prof. Dr. Yontar, şunları ekledi:

"Son 10 yıldır birçok merkezde yapılıyor. Bu yöntem daha çok hayati tehlike olmayan durumlarda yapılan bir işlem. Hastamızın durumu acil olması sebebiyle diğer hastalardan ayrılıyor. Tecrübeli bir merkezde işlemin yapılması gerekiyor." "Ben pes etmek üzeriyken bile onlar pes etmedi"

Kalple ilgili sorunlar yaşadığını ifade eden hasta Hasan Geyik, "Operasyonlar geçirdim. En son 2016 yılında bypass oldum. Bir problemim yok sanıyordum ama varmış. Osman hocam ve ekibi bana çok yardımcı oldu. Allah onlardan razı olsun. Ben pes etmek üzeriyken bile onlar pes etmedi. Beni hayata döndürdüler. Artık ritim bozukluğum tamamen kayboldu. Günden güne sağlığıma kavuşuyorum. Daha iyi olacağım. Alkol ve sigaradan uzak kalacağım" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Madımak toplaması zahmetli yemesi lezzetli

2026-06-01 11:20 - Genel

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Zekican Balcı’dan CHP açıklaması: “Partinin sahibi örgüttür”

2026-06-01 19:56 - Gündem

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

2026-06-01 12:21 - Magazin

İlgili Haberler

Anne karnında yaşama şansı düşük denilen bebek, Diyarbakır’da sağlığına kavuştu

10:37 - Sağlık

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz: "Hanta virüsü yeni bir salgın değil"

10:00 - Sağlık

Bu besinler, vücudun su ihtiyacını destekliyor

09:35 - Sağlık

DİZ EKLEMİNDEN GELEN SESE DİKKAT !

16:11 - Sağlık

Kalp krizinde zamana karşı yarış: Hasta, ambulans helikopterle Samsun’a sevk edildi

15:31 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yılan Balığı Festivali Coşkusu başladı

16:37 - Kültür Sanat

Paolo Maldini, Fenerbahçe kongresinde

16:06 - Spor

Eşini odunla döverek öldüren şahıs yakalandı

16:02 - Asayiş

2 evladını motosiklet kazasında kaybeden anne ve babanın feryadı yürek yaktı

15:21 - Asayiş

Yaşlı karı koca duvara çarpan otomobilde can verdi

14:56 - Asayiş