?>

OMÜ Çarşamba Fakülte Kütüphanesi yenilendi

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) ÇARŞAMBA MUSTAFA KEMAL GÜNEŞDOĞDU YERLEŞKESİ’NDE BULUNAN İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KÜTÜPHANESİ, YAPILAN YENİLEME ÇALIŞMALARIYLA HEM ESTETİK HEM DE İŞLEVSEL AÇIDAN MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU.

Kültür Sanat - 5 saat önce

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi’nde bulunan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kütüphanesi, yapılan yenileme çalışmalarıyla hem estetik hem de işlevsel açıdan modern bir görünüme kavuştu.

OMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına bağlı Çevre Düzenleme Şube Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında kütüphane iç mekânına yeni kitaplıklar, masa, sandalye, koltuk ve oturma grupları kazandırıldı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından temin edilip nakledilen donatı elemanları, kütüphanenin mekânsal bütünlüğü ve kullanıcı hareket alanı dikkate alınarak yerleştirildi. Bu düzenlemeyle görsel etki ve kullanım rahatlığı bir arada sağlandı.

Çalışma kapsamında kullanılan kitaplıklar, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Çevre Düzenleme Şube Müdürlüğü tarafından mevcut imkânlar dâhilinde imal edildi. Böylece birimler arası kaynak paylaşımıyla ekonomik, özgün ve sürdürülebilir bir düzenleme gerçekleştirildi. Serbestoğlu: "Kütüphanemiz hem estetik hem de işlevsel olarak güçlendi"

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, yapılan düzenlemenin kütüphanenin estetik ve işlevsel yapısını zenginleştirdiğini söyledi. Fiziki koşullarda yapılan iyileştirmenin öğrenci ve araştırmacıların çalışma motivasyonuna katkı sağlayacağını belirten Serbestoğlu, "Kütüphane standartlarını iyileştirerek öğrenci ve araştırmacılarımızın çalışma motivasyonunu artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Serbestoğlu, kütüphanelerin okuma kültürünün gelişmesinde kilit rol oynadığını vurgulayarak, "Fakülte Kütüphanemizin daha sık ziyaret edilmesini teşvik edecek çalışmalarımız sürecek" ifadelerini kullandı. Donbay: "Sağlıklı ve motive edici ortamlar oluşturuyoruz"

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Uğur Donbay, kütüphanelerdeki fiziki şartlarının öğrenme süreçlerini doğrudan etkilediğini belirterek, "Öğrenci ve araştırmacılara sağlıklı, işlevsel ve motive edici bir çalışma ortamı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Donbay ayrıca, OMÜ Merkez Kütüphanesinin sadece kendi bünyesiyle sınırlı kalmadığını, fakülte ve birimlerle sürekli iş birliği içinde çalışarak bilgi okuryazarlığı kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

OMÜ Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kütüphanesinde yürütülen bu yenileme çalışmasıyla, üniversitenin farklı birimleri arasında gerçekleştirilen iş birliği sonucu öğrenciler ve araştırmacılar için daha konforlu, estetik ve motive edici bir çalışma alanı oluşturuldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

MARMARİS’TEN ANTALYA’YA TOHUM DESTEĞİ

2025-10-03 13:31 - Marmaris

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

İskenderun’da 1 milyon TL’lik kablo hırsızlığına 2 tutuklama

2025-10-04 16:41 - Asayiş

AYŞE EYGİ U15 BALKAN ŞAMPİYONASI İÇİN KAMPTA

2025-10-04 12:31 - Spor

32. Uluslararası Muğla kültür ve sanat şenliği başladı

2025-10-03 09:40 - Kültür Sanat

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali başladı

2025-10-03 12:36 - Magazin

İlgili Haberler

Yalova Uluslararası Film Festivali için geri sayım başladı

17:54 - Kültür Sanat

Yörük kültürü Merkezefendi’de yaşatılacak

16:40 - Kültür Sanat

Ahmet Yesevi Mahallesi Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yeni merkezinde

16:32 - Kültür Sanat

Ankara Gastrofest ziyaretçilerini yemek ve kültür yolculuğuna çıkartmaya hazırlanıyor

15:58 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü gitar dörtlüsü "40 Fingers" ilk kez İstanbul’da konser verecek

15:30 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

20 bin balon gökyüzüyle buluşacak

17:04 - İnsan

Domuz avlarken babasını vuran oğula ev hapsi

16:38 - Asayiş

Güvenli olmayan gıdadan her yıl 420 bin insan ölüyor

14:57 - İnsan

Türkiye - Gürcistan maçının genel bilet satışları başladı

14:42 - Spor

Aranan uyuşturucu taciri JASAT tarafından yakalandı

13:38 - Asayiş