?>

OMÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Ondokuz mayıs üniversitesi kadın ve aile çalışmaları uygulama ve araştırma merkezi (omükam) tarafından 8 mart dünya kadınlar günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

İnsan - 2 ay önce

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer ve OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler yer aldı. Program, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Şenel’in koordinatörlüğünü üstlendiği, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceylan Sebik Gündüz’ün "Bir Kadın Anlatısı" başlıklı resim sergisinin açılışıyla başladı. Sanatseverler tarafından sergiye yoğun ilgi gösterildi. Açılış konuşmalarında etkinliğe katılan tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlandı. OMÜKAM Müdürü Prof. Dr. Mucize Ünlü, kadınların toplumsal hayattaki önemli rollerine vurgu yaparak, etkinliğin amacını anlattı. "Kadınların toplumsal ve ekonomik hayattaki yerini güçlendirmek adına çalışmalar yürütüyoruz"

Prof. Dr. Mucize Ünlü, "1977’de Birleşmiş Milletler tarafından resmen tanınan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, günümüzde dünya genelinde kadın hakları ve eşitlik mücadelesinin simgesi haline gelmiştir. Biz de merkez olarak, sadece 8 Mart’ta değil, yıl boyunca kadınların toplumsal ve ekonomik hayattaki yerini güçlendirmek, farkındalık oluşturmak ve destek mekanizmalarını geliştirmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Şehirdeki paydaşlarımız ve üniversite bünyesindeki akademisyenlerle iş birliği yaparak çeşitli eğitimler ve projeler gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar merkezimizde bir anonim bilim projesi ve bir stüdyo projesi kadınlarla ilgili olarak yürütüldü. Ayrıca bilimsel çalışmalara katkı sunmak amacıyla Kadın ve Aile Araştırmaları Dergisi’ni yayımlıyoruz" dedi. "Sizlerden aldığımız destekle çalışmalarımızı daha ileri taşımaya kararlıyız"

Prof. Dr. Ünlü, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Merkezimiz, 2019 yılında Koç Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Gazetesi’nin ortaklaşa verdiği bir ödüle layık görüldü. Daha önce de TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Prof. Dr. Hatice Kumcağız’ın yürüttüğü bir proje kapsamında ödül kazanmıştık. Bu ödül, çalışan kadınların liderlik becerilerini geliştirme konusundaki çalışmalarımız nedeniyle verilmişti. Sizlerden aldığımız destekle çalışmalarımızı daha ileri taşımaya kararlıyız. Kadınların her alanda hak ettiği konuma ulaşması, kadın cinayetlerinin ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin son bulması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyoruz."

Konuşmaların ardından Dr. Canan Demirci tarafından "Kadınlara Masallar" başlıklı dinleti gerçekleştirildi. Katılımcılar, dinletiye büyük ilgi gösterdi.

Etkinlik, resim sergisine katkı sağlayan Prof. Dr. Elif Şenel ve Doç. Dr. Ceylan Sebik Gündüz ile masal dinletisine katkı sağlayan Dr. Canan Demirci, Volkan Sağlam ve Sezai Olguncan’a teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

Çocuklar ve aileleri stadyumda buluştu, oyun oynayarak eğlendi

22:54 - İnsan

ASİMDER’den Başkonsolos Aliyev’e ziyaret

17:43 - İnsan

SUBÜ’den 2025 Aile Yılı’na özel eğitim

16:35 - İnsan

Minik yürekler el emeğiyle kazandıklarını Filistin halkına bağışladı

16:15 - İnsan

Gaziantep ve Semerkant kardeş şehir oldu

16:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş