?>

Onkoloji hastalarına dayanışma ve destek ziyareti

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİDEN YAŞAM KANSERLE MÜCADELE DERNEĞİ’NE DAYANIŞMA VE DESTEK ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Sağlık - 4 ay önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği’ne dayanışma ve destek ziyareti gerçekleştirildi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Nadir ve Kronik Hastalıklar Şube Müdürlüğü, sosyal sorumluluk kapsamında Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneğine dayanışma ve destek ziyareti düzenledi. Etkinliğe Nadir ve Kronik Hastalıklar Şube Müdürü Sevda Erdem Ateş, şube müdürlüğü personeli, Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay ile derneğin mahalle temsilcileri olan kanser hastası kadınlar katıldı. Ziyarette konuşan Nadir ve Kronik Hastalıklar Şube Müdürü Ateş, onkoloji hastalarına yönelik yürütülen sosyal taksi hizmeti, psikolojik danışmanlık ile hasta ve hasta yakınlarına yönelik sosyal destek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ateş, bu hizmetlerin hastaların tedaviye düzenli erişimini kolaylaştırdığını ve psiko-sosyal açıdan güçlenmelerine katkı sunduğunu ifade etti.

Dayanışma ziyareti kapsamında, Nadir ve Kronik Hastalıklar Şube Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve derneğin çalışmalarında, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde ve sonraki organizasyonlarda kullanılmak üzere katkı sunmak amacıyla 100 yelek desteğinde bulunuldu.

Dernek Başkanı Şükrü Abay ise Büyükşehir Belediyesinin kanser hastalığına yönelik önemli çalışmaları hayata geçirdiğini vurgulayarak, gerçekleştirilen ziyaretin ve kurulan dayanışmanın hastaların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara güç kattığını ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

Marmaris Sahillerinin Kış Aylarındaki Sahipleri: Güvercinler

2026-01-29 14:53 - Marmaris

Marmaris’te hafta sonu hava nasıl olacak?

2026-01-29 15:00 - Marmaris

Datça’da yaşlı adam evinde ölü olarak bulundu

2026-01-29 15:01 - Asayiş

Marmaris’te tütün denetimleri sürüyor 

2026-01-29 14:53 - Marmaris

Muğla’da Ara Tatil Büyükşehir’in Etkinlikleriyle Renklendi

2026-01-29 15:36 - İnsan

Yalancıboğaz Adaköy yolu tehlike saçıyor

2026-01-29 14:53 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Sel Sonrası İçmeler’de Seferber Oldu

2026-01-29 12:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Hisarcık’ta çöp konteynerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması

18:25 - Sağlık

Tunceli’de "Her Gebeye Bir Ebe" uygulaması başarıyla yürütülüyor

17:39 - Sağlık

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde MS hastalığına dikkat çeken etkinlik

17:26 - Sağlık

Oktay Kaynarca’nın adı Malatya Kan Alma Birimi’ne verildi

15:28 - Sağlık

PSA testi prostat hastalıklarında kritik rol oynuyor: Erken teşhis hayat kurtarıyor

14:55 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem