?>

Op. Dr. Uğur: "Aşırı sıcaklar beyin kanaması riskini artırabilir"

OP. DR. MURAT UĞUR

Sağlık - 1 saat önce

Yaz mevsiminde etkisini artıran aşırı sıcaklar, özellikle kronik hastalığı bulunan bireyler için ciddi sağlık risklerini de beraberinde getiriyor. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Uğur, yüksek sıcaklıkların vücudu zorlayarak beyin kanaması riskini artırabileceği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Aşırı sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybının tansiyon dengesini olumsuz etkileyebileceğini belirten Op. Dr. Murat Uğur, özellikle hipertansiyon hastaları, ileri yaştaki bireyler ve kalp-damar hastalığı bulunan kişilerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Beyin kanamasının ani gelişebilen ve hayati tehlike oluşturabilen bir tablo olduğuna dikkat çeken Uğur, "Şiddetli ve aniden başlayan baş ağrısı, konuşma bozukluğu, yüz veya vücudun bir tarafında güçsüzlük ya da uyuşma, denge kaybı, bilinç bulanıklığı ve görme bozukluğu gibi belirtiler görüldüğünde zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Erken müdahale, hastanın yaşamını kurtarabileceği gibi kalıcı hasar riskini de azaltır" dedi.

Sıcak havalarda alınacak basit önlemlerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Op. Dr. Murat Uğur, "Günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 arasında mümkün olduğunca dışarı çıkılmamalı, bol su tüketilmeli, alkol ve aşırı kafein tüketiminden kaçınılmalı, kronik hastalığı olan kişiler ilaçlarını düzenli kullanmalı ve tansiyon kontrollerini ihmal etmemelidir" diye konuştu.

Op. Dr. Murat Uğur, aşırı sıcakların beyin kanamasına doğrudan neden olmadığını ancak risk faktörlerini artırabileceğini belirterek, özellikle risk grubundaki kişilerin yaz aylarında sağlıklarını korumak için gerekli önlemleri almalarının hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

Osmaniye’de Kıraç konserine binlerce kişi akın etti

2026-07-11 12:32 - Magazin

Bilecik’te Rumeli rüzgarı eserken, Orhan & Kemal kardeşler binlerce kadını coşturdu

2026-07-11 12:56 - Magazin

İlgili Haberler

Hastaneye sevk edilen hamile kadın ambulansta doğum yaptı

16:59 - Sağlık

Mersin’in 4 noktasına hayat kurtaran OED cihazı yerleştirildi

16:54 - Sağlık

Sivas’ta beyin damarlarına umut olan merkez

16:47 - Sağlık

Uzman Dr. Bağlam: "Dünyanın dört bir yanında her yıl milyonlarca insan cilt kanseri tanısı alıyor"

16:31 - Sağlık

Efeler’de ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetine yoğun ilgi

16:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

15:51 - Asayiş

Asma tavanda mahsur kalan güvercin kurtarıldı

15:39 - Gündem

CHP Nazilli ilçe teşkilatında devir teslim krizi

15:13 - Siyaset

İnşaatta merdivenlerden düşen işçi hayatını kaybetti

14:40 - Asayiş

Taha Akgül’den Sivas’taki TOHM’a tam not

14:27 - Spor