?>

Ordu’da 572 öğrenciyle okuma farkındalığı oluşturuldu

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE “KİTABINI AL SENDE KATIL” ETKİNLİĞİ ADI ALTINDA 572 ÖĞRENCİYLE OKUMA FARKINDALIĞI OLUŞTURULDU.

Eğitim - 6 saat önce

Ordu’nun Ünye ilçesinde, ’Kitabını Al Sen de Katıl’ etkinliği kapsamında 572 öğrenciyle okuma farkındalığı oluşturuldu.

Ünye Fen Lisesi tarafından, Okul Aile Birliği’nin destekleriyle, okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte 572 öğrenci, 39 öğretmen ve velilerin katılımlarıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte öğrenci, öğretmen ve veliler hep birlikte kitap okudu. "Teknoloji bağımlılığından kurtulmanın en güzel yolu kitaplar"

Ünye Fen Lisesi Müdürü Semra Gerçeker, günümüz gençliğinin en büyük problemi olan teknoloji bağımlılığından kurtulmanın en güzel yolunun kitap okuma olduğunu belirterek, "Etkinliğimize 572 öğrencimiz, 39 öğretmenimiz ve velilerimiz katıldı. Günümüzdeki gençlerin en büyük problemi teknoloji bağımlılığıdır. Teknoloji bağımlılığından da kurtulmanın en güzel yolu kitaplardır. Her alanda, her branşta çok faydalı olan okumanın hem Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndaki (YKS) etkisini biliyoruz, hem de başarılarının doğrudan etkilediğini de görüyoruz" dedi. "Okuduğumuz her kitap anlama becerilerimizi geliştiriyor"

Arkadaşlarıyla birlikte kitap okumanın sınavlara faydasının olduğunu söyleyen 9’uncu sınıf öğrencisi Elif Naz Mutlu ise, "Arkadaşlarımızla hep birlikte kitap okuduk. Kitap okumak aslında sınavlarımızda bizlere çok faydalı oluyor. Özellikle paragraf sorularında akademik olarak başarılarımızı yükseltiyor. Buradan herkesin kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Okuduğumuz her kitap anlama becerilerimizi geliştiriyor" diye konuştu.

Etkinlik sonunda öğrenci ve katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Marmaris'ten Can Dostlara Dev Adım

2025-10-13 16:57 - Marmaris

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI ARTIK MUĞLA'NIN HER YERİNDE

2025-10-10 11:10 - Sağlık

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Van’da hafızlıkta bir ilk: 90 günde hafız oldu

18:45 - Eğitim

İlkokul öğrencileri botanik bahçesini ziyaret etti

18:14 - Eğitim

KBÜ öğrencilerinin belgeseli TRT geleceğin iletişimcileri yarışması’nda üçüncü oldu

17:56 - Eğitim

Genç ziraat mühendislerine seslenen Prof. Dr. Cengiz Toker: "Bu bir bayrak yarışı. Biz bir yere kadar getirdik, sizler daha ileriye taşıyacaksınız"

17:31 - Eğitim

‘Uluslararası Hukuk Bağlamında Savaş ve Çatışma Konferansı’ düzenlendi

17:32 - Eğitim

Günün Manşetleri

Türkiye ve Çin'den Su Ürünleri ve Badem İhracat Protokolü

14:48 - Siyaset

Jandarma evin deposunda bidona ekili uyuşturucu ele geçirdi

14:46 - Asayiş

Uzmanı açıkladı: "Erken teşhis hayat kurtarır"

14:23 - Sağlık

Düğün aracı süsü verilen otomobilden 5 kaçak göçmen çıktı

14:00 - Asayiş

Şahika Ercümen, ‘Gazze’ için dünya rekoru deneyecek

12:06 - Spor