?>

Ordu’da ‘alım garantisi’ ile kaz yetiştiriciliği büyüyor

KAZ YETİŞTİRİCİLERİ YUNUS YILMAZ (SOLDA) VE ERTUĞRUL DOĞAN (SAĞDA)

Ekonomi - 3 saat önce

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘alım garantisi’ vererek üreticileri desteklediği kaz yetiştiriciliğine ilgi artıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık üretim çeşitlerini arttırarak üretici ve yetiştiricilerin farklı alanlardan ekonomik kazanç sağlaması amacıyla başlattığı projeler arasında yer alan kaz yetiştiriciliği giderek büyüyor. Üreticilerin büyük kısmı yetiştirdikleri kazları kendi belirledikleri fiyatlarla pazarlarken, ellerinde kalan kazlar için ise Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu ‘alım garantisi’ devreye giriyor, kazlar Büyükşehir Belediyesi tarafından alınıyor. Kazlarını hemen satmak istemeyen yetiştiriciler ise kesimini kanatlı kesimhanesinde yaparak, yine Büyükşehir Belediyesi’nin soğuk hava depolarına koyma imkanı buluyor. "Alım garantisi ile pazarlama sorunumuz kalmadı"

Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantisi verdiği ve 2025 yılı Nisan-Mayıs aylarında dağıttığı kaz civcivleri kesim aşamasına geldi. Fatsa ve Ünye ilçesinde farklı mahallelerde kaz yetiştiriciliğine başlayan üreticilerden Yunus Yılmaz ve Ertuğrul Doğan, kaz yetiştiriciliğine başlamalarındaki en önemli kriterin Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantisi olduğunu belirtti. "Bize fırsat ve güven verildi"

Kaz yetiştiricileri Yunus Yılmaz ve Ertuğrul Doğan, "Kaz yetiştiriciliğine başlamamızdaki en önemli etken ve bize güven veren şey Büyükşehir Belediyesi’nin civciv desteği ve özellikle de ‘alım garantisi’ vermesi oldu. Bu işlere severek başladık severek de sürdürüyoruz. Süreç içerisinde her anlamda destek aldık. Şimdi de kazlarımız yetişti ve kesim aşamasına geldi. Kazlarımızın uygun fiyata kesimi yapıldı. Biz kendimiz belli bir kısmını sattık. Geri kalanların da kesimini yaparak bir kısmını Büyükşehir’e verdik, bir kısmını da soğuk hava depolarına koyduk. Bize bu fırsatları vermesinin yanı sıra güven de veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnşallah bu çalışmaları büyüterek devam ettireceğiz" ifadelerine yer verdiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

Datça’da sele kapılan sürücü, çalıya tutunarak hayatta kaldı

2026-01-27 21:57 - Asayiş

Marmaris’i sağanak yağış vurdu, araçlar suda mahsur kaldı

2026-01-28 00:31 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Marmaris’te restorana silahlı saldırı: 1 yaralı

2026-01-29 08:59 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Marmaris’te restorana saldıran şüpheliler Aydın’da yakalandı

2026-01-29 09:18 - Asayiş

BAŞKAN ARAS B40 ZİRVESİ’NDE KÜLTÜR, TURİZM VE YEREL DEMOKRASİYİ ANLATTI

2026-01-28 14:49 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

Erzincan’da tarımsal yatırımlar sürüyor

15:07 - Ekonomi

Samsun’a Et ve Et Ürünleri İşleme Tesisi

15:00 - Ekonomi

Yakakent Su Ürünleri İhtisas OSB’de arsa tahsisleri başladı

14:52 - Ekonomi

Başkan devreye girdi, canlı hayvan pazarı yeniden açıldı

14:46 - Ekonomi

Altındaki artış, gayrimenkul, otomobil ve beyaz eşyayı etkiliyor

14:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Otobüs kazasında ölen kadın son yolculuğuna uğurlandı

14:11 - Asayiş

Küçük çocuğun boğazına 50 kuruş kaçtı

14:06 - Sağlık

801 Yıllık Şifa Sırrı

14:05 - Sağlık

Ramazan’da zamsız et, zamsız pastırma

13:57 - Ekonomi

Doğal olan normal doğum

13:53 - Sağlık