?>

Ordu’da besiciler, gurbetçilerin yolunu gözlüyor

KURBAN BAYRAMI'NA SAYILI GÜNLER KALA, HAYVANLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ SATAN ORDULU BESİCİLER, GERİYE KALAN KURBANLIKLARIN SATIŞI İÇİN GURBETÇİLERİN YOLUNU GÖZLÜYOR.

İnsan - 2 ay önce

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, hayvanlarının büyük bölümünü satan Ordulu besiciler, geriye kalan kurbanlıkların satışı için gurbetçilerin yolunu gözlüyor.

Kurban Bayramı için büyük ve küçükbaş hayvanlarını hazırlayan besiciler, günler öncesinden pazarlarda yerini aldı. Hayvanlarının büyük bölümünü satan besiciler, geriye kalan hayvanların satışı için gurbetçilerin gelmesini bekliyor. Pazarda büyükbaş canlı hayvan fiyatları 100 bin lira ile 400 bin lira arasında değişirken, besiciler geçen yıla göre fiyatların çok yüksek olmadığını, marketlerde satılan kurbanlık hisselerinin ise kendilerini olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Altınordu ilçesinde kurbanlık hayvan satışı yapan Enver Özdemir, "Geçen yıla göre hayvanımız az. Bugün yarın satış olabilir. Ben 20 hayvanın 15’ini sattım. Büyük marketler 19-20 bin liraya kurbanlık hissesi satıyor. Büyük marketlerin kurbanlık hayvan satışında ne işi var" dedi. "Her bütçeye uygun hayvan var"

Besici Atakan Salih Sarı da canlı hayvan fiyatlarının 100 bin liradan başlayıp 400 bin liraya kadar çıktığını belirterek, "Her bütçeye uygun hayvan var. Geçen yıla göre talep az ama yine de satış oldu. Şimdi de gurbetçilerimizi bekliyoruz" diye konuştu. "Gurbetçilerimizi bekliyoruz"

Besici Erkan Kır ise hayvanlarının büyük bölümünü sattıklarını ancak ellerinde 5-6 büyükbaş hayvan kaldığını ifade ederek, "Gurbetçilerimiz geldiğinde bir hareketlilik olacağını düşünüyoruz. Fiyatlar geçen yıla göre çok yüksek değil. Hisse başı fiyatlar 25 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor. Küçükbaş hayvanlar ise 15 bin lira ile 30 bin lira arasında satılıyor. Her bütçeye uygun hayvan var" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Samsun’da 19 Mayıs’ta Buray coşkusu

2026-05-19 23:37 - Magazin

Dedublüman’dan Kocaeli’de duygu yüklü gece

2026-05-18 23:07 - Magazin

Pinhani Ordu’da sahne aldı

2026-05-18 23:16 - Magazin

Sinop’ta İlyas Yalçıntaş konseri

2026-05-20 09:03 - Magazin

Manisa Gençlik Festivali’nde Simge sahne aldı

2026-05-22 11:53 - Magazin

İlgili Haberler

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’dan, 23 Temmuz Erzurum Kongresi mesajı

09:50 - İnsan

Kahverengi kokarcaya karşı samuray arısı doğaya salındı

09:31 - İnsan

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 52. yılında şehitler dualarla anıldı

09:29 - İnsan

Kaymakam Helvacı, OSB bölgesinde incelemede bulundu

09:26 - İnsan

Bilecik’te dolandırıcılık uyarısı

09:25 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim