?>

Ordu’da besiciler, gurbetçilerin yolunu gözlüyor

KURBAN BAYRAMI'NA SAYILI GÜNLER KALA, HAYVANLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ SATAN ORDULU BESİCİLER, GERİYE KALAN KURBANLIKLARIN SATIŞI İÇİN GURBETÇİLERİN YOLUNU GÖZLÜYOR.

İnsan - 1 hafta önce

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, hayvanlarının büyük bölümünü satan Ordulu besiciler, geriye kalan kurbanlıkların satışı için gurbetçilerin yolunu gözlüyor.

Kurban Bayramı için büyük ve küçükbaş hayvanlarını hazırlayan besiciler, günler öncesinden pazarlarda yerini aldı. Hayvanlarının büyük bölümünü satan besiciler, geriye kalan hayvanların satışı için gurbetçilerin gelmesini bekliyor. Pazarda büyükbaş canlı hayvan fiyatları 100 bin lira ile 400 bin lira arasında değişirken, besiciler geçen yıla göre fiyatların çok yüksek olmadığını, marketlerde satılan kurbanlık hisselerinin ise kendilerini olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Altınordu ilçesinde kurbanlık hayvan satışı yapan Enver Özdemir, "Geçen yıla göre hayvanımız az. Bugün yarın satış olabilir. Ben 20 hayvanın 15’ini sattım. Büyük marketler 19-20 bin liraya kurbanlık hissesi satıyor. Büyük marketlerin kurbanlık hayvan satışında ne işi var" dedi. "Her bütçeye uygun hayvan var"

Besici Atakan Salih Sarı da canlı hayvan fiyatlarının 100 bin liradan başlayıp 400 bin liraya kadar çıktığını belirterek, "Her bütçeye uygun hayvan var. Geçen yıla göre talep az ama yine de satış oldu. Şimdi de gurbetçilerimizi bekliyoruz" diye konuştu. "Gurbetçilerimizi bekliyoruz"

Besici Erkan Kır ise hayvanlarının büyük bölümünü sattıklarını ancak ellerinde 5-6 büyükbaş hayvan kaldığını ifade ederek, "Gurbetçilerimiz geldiğinde bir hareketlilik olacağını düşünüyoruz. Fiyatlar geçen yıla göre çok yüksek değil. Hisse başı fiyatlar 25 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor. Küçükbaş hayvanlar ise 15 bin lira ile 30 bin lira arasında satılıyor. Her bütçeye uygun hayvan var" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

Samsun’da 19 Mayıs’ta Buray coşkusu

2026-05-19 23:37 - Magazin

İlgili Haberler

923 öğrenci, 67 ekip, 50 okul: Kars’ta Halk Oyunları Şenliği’nde ter döktü

10:02 - İnsan

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem