?>

Ordu’da bin 700 rakımlı yaylada renkli kar festivali

MÜZİK EŞLİĞİNDE OYUNLAR OYNANDI

İnsan - 2 saat önce

Ordu’nun Akkuş ilçesinde bulunan bin 700 rakımlı Argan Yaylası’nda düzenlenen kar festivali renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Başka yerde 2 santim kar yağdığında hayat duruyor, biz ise 2 metre karda festival yapıyoruz, eğleniyoruz. Bu da bizim farkımız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘3 ay değil 12 ay Ordu’ vizyonuyla şehirde canlılık 4 mevsim yaşanıyor. Bu kapsamda yaylaların, kış aylarında da turizmin gözde mekanlarından bir tanesi olması hedefleniyor. Mesudiye Keyfalan ve Çambaşı Yaylası’nda düzenlenen festivallerin ardından Ordu Büyükşehir ve Akkuş Belediyesi iş birliği ile bin 700 rakımlı Argan Yaylası’nda kar festivali düzenlendi. "Başka yerde kar yağınca hayat durur, biz 2 metre karda festival yapıyoruz"

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Biz büyük bir aileyiz, dünyanın en güzel yerlerinden birinde bulunuyoruz. Başka yerde 2 santimetre kar yağdığında hayat duruyor, biz ise 2 metre karda festival yapıyoruz, eğleniyoruz. Bu da bizim farkımız. Daha güzel günlere birlikte gidelim. Allah ağzımızın tadını bozmasın" diye konuştu.

Festivalde Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, Büyükelçi Yavuz Selim Kıran, AK Parti Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat ile İbrahim Ufuk Kaynak ve ilçe belediye başkanları vatandaşların eğlencelerine ortak oldu. Protokol üyeleri kızakla kayarken, düzenlenen halat çekme yarışmasında ise hakemlik görevini üstlenen Başkan Güler, kendi eliyle doldurduğu sıcak çorbaları vatandaşlara ikram etti.

İl dışından memleketine gelen yüzlerce vatandaş ise özlem giderdi, düzenlenen etkinliklerde eğlenerek dolu bir gün geçirdi. Her yıl festivalin devamlılığını dileyen vatandaşlar, kış festivalleriyle Ordu’nun adeta renklendiğini belirttiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

Datça’da sele kapılan sürücü, çalıya tutunarak hayatta kaldı

2026-01-27 21:57 - Asayiş

Marmaris’i sağanak yağış vurdu, araçlar suda mahsur kaldı

2026-01-28 00:31 - Gündem

Takla atan otomobil elektrik trafosuna daldı: 2 yaralı

2026-01-26 00:15 - Asayiş

Marmaris’te restorana silahlı saldırı: 1 yaralı

2026-01-29 08:59 - Asayiş

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Başkan Demirel'den Sakar Altı–Sakar Üstü açıklaması

2026-01-26 14:15 - Gündem

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Ankara’dan dünyaya açılan metal grubu: DRAGONBORN

2026-01-25 14:54 - Magazin

Marmaris’te restorana saldıran şüpheliler Aydın’da yakalandı

2026-01-29 09:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Palandöken Belediyesi’nden renk katan kızak keyfi

16:04 - İnsan

Arabanlı müteahhit Mehmet Kaya’dan Berat Kandili mesajı

15:49 - İnsan

Siverek’te mağdur aileye hayırseverlerden destek

15:25 - İnsan

Başkan Tahmazoğlu’ndan Berat Kandili mesajı

15:24 - İnsan

Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"

15:17 - İnsan

Günün Manşetleri

Öldürülen Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden şahıs tutuklandı

15:13 - Asayiş

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası başladı

14:44 - Spor

Avustralya Açık tek kadınlarda şampiyon Elena Rybakina

14:42 - Spor

26 yaşındaki genç kamyonette ölü bulundu

13:48 - Asayiş

Hortumun vurduğu tekneler vinçlerle kurtarılıyor

13:10 - Gündem