?>

Ordu’da Öğretmen Akademileri’nin açılış programı düzenlendi

Konuşmanın ardından uzman akademisyenlerin tanıtıldığı programda, öğrenciler tarafından hazırlanan müzik gösterisi sunuldu.

Eğitim - 7 ay önce

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Öğretmen Akademileri’nin açılış programı gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda katılımcılara yönelik tanıtım filmi gösterildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, öğretmenlere yönelik özel bir projeyi hayata geçirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Öğretmenliğin milletin kültürel mirasını taşıyan, geleceğin mimarı olacak nesilleri yetiştiren kutsal bir meslek olduğunu aktaran Vargeloğlu, öğretmenlerin bireysel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemeyi hedeflediklerini kaydetti. Akademinin temel amacının, öğretmenleri Anadolu’nun binlerce yıllık medeniyet birikimi ile buluşturarak, bu birikimi gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmalarına imkan sağlamak olduğuna dikkat çeken Vargeloğlu, “Bu sayede geleceğin Türkiye’sini daha güçlü bir şekilde inşa edeceklerdir. Ordu Öğretmen Akademisi bu amaca hizmet etmek üzere tasarlandı. Ordu Öğretmen Akademisi öğretmenlerimize sadece mesleki bilgi ve beceriler kazandırmakla kalmayacak. Aynı zamanda onların kültürel birikimlerini artırarak ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için gereken öz güveni aşılayacaktır” dedi.

Düzenlenen program kapsamında öğretmenlerin, alanında uzman olan 19 isimle bir araya geleceklerini kaydeden Vargeloğlu, “Edebiyat Akademisi ve Şehir ve Kültür Akademisi programlarıyla öğretmenlerimizin edebiyat, şehir kültürü, tarih ve çevre bilgisi gibi alanlardaki bilgi ve yetkinliklerini geliştirmeleri sağlanacaktır. Bu süreçte ilimizdeki resmi ve özel kurumlarda görev yapan tüm öğretmen ve yöneticilerimiz gönüllülük esasına göre akademilere başvurularını yaptılar. İnanıyorum ki bu akademiler sadece Ordu’nun değil, ülkemizin de eğitim sistemine değer katacak örnek bir uygulama olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından uzman akademisyenlerin tanıtıldığı programda, öğrenciler tarafından hazırlanan müzik gösterisi sunuldu.

Programa Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol üyeleri ile öğretmenler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

Altay’ın rakibi Sarıyer

2024-11-16 12:16 - Spor

İlgili Haberler

Motosiklet sürücüleri kuralları ve yöntemleri uzamanından dinledi

21:57 - Eğitim

YÖK ve TOBB’un iş birliğinde Manisa CBÜ öğrencilerine fırsat

16:23 - Eğitim

Elazığ Valiliği ve FÜ arasında protokol

16:15 - Eğitim

Afet Dayanıklığı projesinde çalışmalar tamamlandı

15:57 - Eğitim

ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden 295 öğrenci mezun oldu

15:47 - Eğitim

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem