?>

Ordu’da yol genişletme çalışmalarında tarihi kiremit mezar kalıntıları bulundu

Altınordu ilçesinde yürütülen yol genişletme çalışmaları esnasında roma ya da bizans dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen kiremit mezar kalıntıları ile kemik parçalarına rastlandı.

İnsan - 8 saat önce

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yürütülen yol genişletme çalışmaları esnasında Roma ya da Bizans Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen kiremit mezar kalıntıları ile kemik parçalarına rastlandı.

Akkese Mahallesi Bayraktaroğlu Sokak’ta belediye ekiplerince yürütülen çalışmalar esnasında, kepçenin küreğine kiremit parçaları takıldı. Bunun üzerine bölgedeki çalışmalar durduruldu, Ordu Müze Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Bölgeye ulaşan arkeologlar ve müze personeli, alanda yaptıkları ilk incelemelerde üst kısmı kiremitle kaplı, Roma ya da Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen en az iki kiremit mezarın bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine bölgede kurtarma kazısı çalışmaları başlatıldı. Arkeologlar eşliğinde sürdürülen çalışmalarda, mezarlardan birinde insana ait olduğu düşünülen bir kafatası ve kemik parçaları ortaya çıkarıldı. Buluntular, incelenmek üzere Ordu Müze Müdürlüğüne götürüldü.

Mahalle Muhtarı Ömer Manav, "Belediyemiz yol genişletme çalışması yaparken operatör arkadaşımız kepçenin küreğinde değişik renkte bir taş görmüş. Daha sonra beni çağırdı. Ben de durumu yetkililere bildirdim. Müze Müdürlüğü’nden ekipler geldi. Yapılan incelemede taş parçasının kiremit olduğunu ve burada bir kiremit mezar olduğunu tespit ettiler. Ardından kazı çalışmaları başlatıldı. Mezarları daha sonra açtılar. İçerisinden kemik parçaları çıktı. Mahalleli olarak bizler de heyecanlandık. Belgesel seyreder gibi çalışmaları seyrediyoruz. Ne çıkacağını merak ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, mezarların kesin dönemi ve yapısal özellikleri yapılacak olan arkeolojik değerlendirme sonucunda netlik kazanacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Çorum’dan Afşin’e türkülerle gönül köprüsü

18:56 - İnsan

Yıldırım’da bağımlılıkla mücadele semineri

18:58 - İnsan

Çorum’da uyuşturucuyla mücadele paneli gerçekleştirilecek

18:50 - İnsan

Belediye Başkanı Doğan Ankara’da

17:48 - İnsan

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü depremzede öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

17:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş