?>

Ordu’nun ‘kuş cenneti’ ziyaretçilerini ağırlıyor

Kuşların yaşam alanı olduğu için girişlerin yasak olduğu ada, kuş gözlemciliği açısından da önem teşkil ediyor.

Kültür Sanat - 4 hafta önce

Türkiye’de, tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir bölgeden biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Ordu’nun Perşembe ilçesindeki ‘Hoynat Adası’, Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptıkları nadir yerden birisi olduğunu bilinen Hoynat Adası’nda, geçen yıllarda 90 çift tepeli karabatak ile 250 çift gümüş martının yaşadığı tespit edildi. Kuşların yaşam alanı olduğu için girişlerin yasak olduğu ada, kuş gözlemciliği açısından da önem teşkil ediyor. Ada çevresinin cazibesi arttırıldı

‘Önemli Kuş Alanı’ seçildiği için, kuşların doğal yaşam alanı olarak bırakılan ada etrafında Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Perşembe Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemeleri ve güzelleştirme çalışmalarının ardından ziyaretçilerin ilgi noktalarından biri olma özelliğini taşıyor. Zemini doğal taşlarla kaplanarak oluşturulan seyir terasına yerleştirilen ada için seyir dürbünleri, ziyaretçilerin kuş gözlemi yapmasına imkan sağlıyor, Ramazan Bayramı tatilinde adayı gözlemlemek için il dışından gelenler dahi oluyor. "Kesinlikle geldiğimize değdi"

Çorum’dan gelen ve Karadeniz ziyaretleri kapsamında Hoynat Adası’nı ziyaret ettiklerini belirten Ayten Tonoğlu, "İlk defa geldim ve gerçekten çok güzel. Karadeniz’i hiç bu şekilde güzel bilmezdim, kesinlikle geldiğimize değdi. Yeşil doğa ve deniz gerçekten çok güzel" dedi. "Yeşil ve doğası çok güzel"

Malatyalı olan ancak İstanbul’dan gelen öğretmen Gülşah Gültekin, "Karadeniz’e ilk defa geliyorum ama çok beğendim. Benim için çok güzel bir atmosfer, yeşili ve doğası çok güzel. Yeni gelmeme rağmen çok beğendim, daha çok gezeceğimiz yerler var" diye konuştu. "2019 yılından bu yana çok şey katılmış"

Nesrin Türkkan isimli öğretmen de doğa ile iç içe olmanın kendisi içi çok önemli olduğunu ifade ederek, "Uzun zamandan bu yana Perşembe sahil yolunu kullanmamıştım. Sakin şehir olmanın gerçekten hakkını veriyor. Daha önce 2019 yılında buraya gelmiş ve burada fotoğraf çekinmiştim. O zaman bu kadar gelişmiş değildi, çok şey katmışlar Ordu’ya bu nedenle burada olmaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu. "Doğal ve eşsiz bir güzellik"

Ordulu Tayfun Kahyaoğlu Tayfun Kahyaoğlu ise "Perşembe zaten Ordumuzun sakin ve güzide bir ilçesi. Hoynat Adası da kendini geliştirdi. Belediye başkanlarımız çok ilgi gösterdi ve buralar farklı bir şekilde aldı. İl dışından gelenler ve burada yaşayanlar burayı çok seviyorlar, ben de herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Doğal bir güzellik, bir taraf yeşil, bir taraf deniz" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

MEHMET OKTAY'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASINA SİTEM

2025-04-02 10:41 - Siyaset

Ahmet Aras ve Gonca Köksal Dünyaevine Girdi

2025-04-01 17:02 - Gündem

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Tefecilikten Tutuklandı

2025-03-28 23:05 - Marmaris

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

Metin Ergun'dan Ekonomik Kriz Uyarısı

2025-03-27 13:58 - Ekonomi

Köyceğizli Öğrenciler Öykü Yarışmasında Birinciliği Paylaştı

2025-04-01 12:11 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

2025-04-02 14:46 - Marmaris

Başkan Ünlü'den Marmaris'te Yoğun Bayram Mesaisi

2025-03-31 09:44 - Genel

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

İlgili Haberler

Kadın gücünün izleri Sinop’ta buluştu

15:51 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları Lansmanı Samsun’da yapıldı

15:36 - Kültür Sanat

Antalya’nın tarihi yürüyüş rotaları yenileniyor

15:20 - Kültür Sanat

Bozkırın Ritmi Niğde’de Sahne Alıyor

14:44 - Kültür Sanat

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor