?>

Ortaca ve Dalaman’da önemli yatırımlar vatandaşlarla buluştu

ORTACA VE DALAMAN’DA ÖNEMLİ YATIRIMLAR VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Ekonomi - 1 saat önce

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ortaca ve Dalaman’da düzenlenen programlarda hem tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirdi hem de yeni yatırımların ilk adımlarını attı.

Ortaca’da Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma töreni ile Sarıgerme Sosyal Yaşam Alanının açılışı yapılırken, Dalaman’da Erdoğan Karakuş Parkı hizmete açıldı ve ilçenin sosyal yaşamına yeni bir soluk getirmesi hedeflenen Kent Park Projesi kamuoyuna tanıtıldı. Yapılan programlara Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanları, Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Aras, ilçe belediyeleriyle iş birliği içerisinde hayata geçirilen yatırımların vatandaşların yaşam kalitesini artıracağını belirterek, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Ortaca’ya hem can dostlar hem vatandaşlar için yeni yaşam alanları

Ortaca programında ilk olarak Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Tamamlandığında sokak hayvanları için güvenli, modern ve sağlıklı bir yaşam alanı sunacak merkezin, bölgede önemli bir ihtiyacı karşılaması hedefleniyor.

Başkan Ahmet Aras ve beraberindeki heyet daha sonra Yerbelen Mahallesinde yapımı tamamlanan Sarıgerme Sosyal Yaşam Alanının açılışını gerçekleştirdi. Çocukların, gençlerin ve ailelerin bir araya gelerek vakit geçirebileceği sosyal alanın, bölge halkının günlük yaşamına katkı sunması amaçlanıyor.

Dalaman’da yeni park açıldı, Kent Park Projesi tanıtıldı

Dalaman’da ise vatandaşların kullanımına sunulan Erdoğan Karakuş Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Daha önce özel işletme tarafından faaliyet gösteren tesis, kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından Dalaman Belediyesi tarafından devralınarak yeniden düzenlendi. İlçede 1991-1992 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve Dalaman’ın gelişimine önemli katkılar sunan merhum Erdoğan Karakuş’un adı, Belediye Meclisi kararıyla bu parkta yaşatılacak. Park, uygun fiyatlı hizmet anlayışıyla vatandaşların aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği bir sosyal buluşma noktası olarak hizmet verecek.

Dalaman’da Kent Park projesi tanıtıldı

Program kapsamında ayrıca Dalaman Kent Park Projesinin tanıtımı da yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Dalaman Belediyesi tarafından hayata geçirilecek proje, 29 bin metrekarelik alanda kurulacak. Kent Park içerisinde konser ve etkinlik alanları, bocce ve curling sahaları, satranç alanları, kafeler, kütüphane, kadın el sanatları stantları, açık hava fitness alanları, çocuk oyun parkurları, macera parkuru, kaykay ve paten alanları, elektrikli trafik eğitim parkuru, elektrikli tren hattı ve yürüyüş yolları yer alacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Dalaman’ın önemli sosyal yaşam merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

Başkan Aras: "Ortaca ve Dalaman’da 4 yeni proje ile vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz"

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile destek verdiği Ortaca ve Dalaman’da yapılan projeleri aktaran Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Ortaca’da temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi can dostlarımıza umut olacak. Bunun yanı sıra Ortaca Sarıgerme Sosyal Yaşam Alanı vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirmeleri için hizmete alındı. Dalaman’da ise hizmete alınan Erdoğan Karakuş Parkı’nda çocuk, genç, yaşlı hep bir arada güzel vakitler geçirecekler. Yapılacak Kent Park Projesi ile Dalaman’ın sosyal yaşamına yeni bir soluk getirmesini hedefliyoruz. Öte yandan Sezer Durmuş Başkanım bizlerden bir aşevi ve taziye evi için söz almıştı. Dalaman’da bu ihtiyacı gidermek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz şimdiden hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Başkan Aras: "Birlikte çalışarak Muğla’nın her yerine hizmet götürüyoruz"

İlçeler ile koordinasyon halinde çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Başkan Aras, ilçe belediyeleri ile birlikte çalışmanın önemine şu sözlerle değindi, "Her zaman vurguluyorum bizim için büyükşehir-küçükşehir ayrımı yok. Bizim tüm ilçelerimizle tüm ilçe belediye başkanlarımızla büyük bir iletişimimiz var. Beraber çalışarak her kesime ve Muğla’nın her yerine hizmet götürmeye çalışıyoruz."

Başkan Aras: "Su sorununu kalıcı biçimde çözüyoruz"

Öte yandan konuşmaları esnasında Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca hattı üzerinde büyük bir proje müjdesi veren Başkan Aras, "Altyapı konusunda da büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Sakar altı bölgesinde; Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’i kapsayan yaklaşık 3,4 milyar TL’lik yatırımla altyapıyı yeniliyor, su sorununu kalıcı biçimde çözmek için çalışıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Başkan Aras: "545 Milyon’luk dev yatırımla bölgenin yollarını konforlu hale getireceğiz"

Altyapı çalışmaları ile birlikte üstyapıda da yenileme ve düzenleme çalışmalarını yapacaklarını aktaran Başkan Aras konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "Altyapı çalışmalarımızla eş zamanlı olarak üstyapı çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman’da toplam 545 milyon 574 bin 920 TL’lik yol yatırımımızı hayata geçiriyoruz. Alt ve üstyapıyı birlikte ele alıyor; yollarımızı içme suyu, yağmur suyu, güvenlik, ulaşım konforu ve yaşam kalitesiyle birlikte değerlendiriyoruz"

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

2026-06-04 16:54 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

2026-06-03 14:13 - Asayiş

Kültür Yolu Festivalinde Fatma Turgut’tan unutulmaz gece

2026-06-03 10:40 - Magazin

İlgili Haberler

Gaziantep ile Halep arasında üretim ve ticaret alanında konular değerlendirildi

13:47 - Ekonomi

AJet’ten Bodrum’a indirimli bilet kampanyası

13:34 - Ekonomi

Sinop’ta hayvancılığa 15,3 milyon liralık yatırım: 9,2 milyon lira hibe verilecek

13:03 - Ekonomi

Yatırımcı ve girişimciler ATO’da buluştu

13:02 - Ekonomi

ATSO’dan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne 50 milyon TL’lik destek

12:59 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Tek başına üretiyor, birçok ülkeye ihraç ediyor

14:28 - İnsan

Birinci derece ’Tarımsal Örgüt Belgesi’ başvuruları devam ediyor

14:22 - Ekonomi

Şanlıurfa merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyon: 21 gözaltı

14:17 - Asayiş

Komşu kavgasına adli kontrol

14:15 - Asayiş

Evlilik hazırlığı yapan genç, nişanlısının önünde bıçaklanarak öldürüldü

13:56 - Asayiş