?>

Ortacada katı atık tesisinden 94 bin hanenin 1 aylık elektriği üretiliyor

ORTACA’DA 2019 YILINDA ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLAYAN ORTACA KATI ATIK TESİSİ, 94 BİN HANENİN 1 AYLIK ELEKTRİK TÜKETİMİNE EŞ DEĞER ENERJİ ÜRETİYOR.

Ekonomi - 2 yıl önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde atıkları bertaraf ederken diğer yandan Biyokütle Elektrik Üretim Tesisi ile enerji üretimi sağlıyor.

3 ilçenin atıkları bu tesiste toplanıyor

Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ilçeleri ve Göcek Mahallesinde oluşan evsel nitelikli atıklar, Büyükşehir Belediyesine ait Ortaca Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde toplanıyor. Tesise günlük 125 ton atık gelirken, 2014 yılından bu güne kadar 399 milyon 282 bin 97 ton atık çevreye zarar vermeden bertaraf edildi.

2019 yılında elektrik üretimine başlandı

Ortaca Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde çöplerin bertarafının yanı sıra metan gazından elektrik üretimi için 2019 yılı Ekim ayında Biyokütle Elektrik Üretim Tesisi kuruldu. Kurulan bu tesis ile birlikte 2019 yılının Ekim ayından bugüne kadar toplam 23 Milyon 700 bin 920 kW elektrik üretimi gerçekleştirildi.

94 bin hanenin 1 aylık elektrik tüketimine eşdeğer

4 kişilik bir hanenin aylık elektrik enerjisi tüketimi ortalama 250 kilowatt olarak düşünüldüğünde, bugüne kadar yaklaşık 94 bin 803 hanenin bir aylık elektrik tüketimini sağlayacak elektrik enerjisi Ortaca Biyokütle Elektrik Üretim Tesisinden üretildi. Ortaca Katı Atık Düzenli Depolama Tesisimizde oluşan 11 Milyon 857 bin 213 metreküp metan gazı elektrik üretiminde kullanılarak atmosfere salınımı engellendi.

Başkan Gürün tesiste incelemelerde bulundu

Çevreci ve doğayı koruyan yatırımların devam edeceğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ortaca’da Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde incelemelerde bulundu.

Başkan Gürün “İl genelinde 5 merkezde kurduğumuz biyokütle enerji santrallari sayesinde önemli bir enerji üretimi sağlıyoruz. Bu şekilde hem çevreyi koruyoruz hem de elektrik üretiyoruz. Sadece çöp değil güneşten de elektrik üretimi için yeni projeler üretiyoruz. Elektrik maliyetlerinin artması sebebiyle bulduğumuz her enerji kaynağından elektrik üretme gibi bir düşünceye sahibiz. Bu nedenle yeni inşaatlarımızın çatılarına da güneş panelleri koyup buraların kendi enerjilerini karşılamasını sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları için projelerimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

SEÇMEN BİLGİ KAĞITLARI YENİDEN DAĞITILIYOR

2023-05-20 16:54 - Siyaset

ÖZDAĞ’DAN TEPKİ: ÖCALAN AKP’YE DESTEK İÇİN TV’YE ÇIKARILMADI MI?

2023-05-20 13:58 - Siyaset

Baştuğ Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

2023-05-21 16:30 - Genel

ÖZDAĞ, “MİLLETİMİZ BIKTI VE YORULDU”

2023-05-25 11:06 - Siyaset

Cumhur İttifakı’ndan seçmene davet

2023-05-24 11:40 - Siyaset

Uzmanlar uyardı: 3 günden fazla süren eklem ağrıları önemsenmeli

2023-05-20 12:30 - Sağlık

Bodrumda Sefo izdihamı

2023-05-20 00:00 - Magazin

Bora Gencer “Babama kalp masajı yaptım ama kurtaramadık”

2023-05-25 09:00 - Magazin

Muğla EAHta tek kadavran iki hastaya aynı anda böbrek nakli

2023-05-18 16:00 - Sağlık

MOTOR SEVDALILARINDAN ANLAMLI KUTLAMA

2023-05-19 11:12 - Gündem

İlgili Haberler

Bandırma-Tekirdağ Tren Feribot Hattı hizmete açıldı

18:24 - Ekonomi

Ameliyathanelerin tekstil ürünleri üniversite öğrencilerinin elinden çıkıyor

15:56 - Ekonomi

TOBB Bursa Kadın Girişimciler kurulu projeleriyle fark oluşturuyor

15:13 - Ekonomi

Balıkesir’de istihdamı artırmak için çalışmalar devam ediyor

14:53 - Ekonomi

Bakan Kacır: "Sanayicimizi tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz"

14:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş