?>

Osmangazi Belediyesi’nden vatandaşa 100 bin fide

Osmangazi belediyesi, vatandaşları balkon ve teraslarda tarım yapmaya teşvik etmek adına 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.

Genel - 1 yıl önce

Osmangazi Belediyesi, vatandaşları balkon ve teraslarda tarım yapmaya teşvik etmek adına 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.

Osmangazi Belediyesi, Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ata tohumları ile üretilen 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ata tohumlarının tarımsal üretimde kullanılmasını arttırmayı ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fide dağıtımına vatandaşların ilgisi büyük oldu. Fidelerden alabilmek için Fomara Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, sadece çiftçilerin değil halkın da bahçe ve balkonlarında tarımsal üretim yapmalarına aracılık ettiği için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın şehir dışındaki programı nedeniyle katılamadığı fide dağıtım töreninde vatandaşlara fideleri Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hande Apaydın ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir dağıttı. Osmangazi Belediyesi olarak yerli üretimi ve çiftçileri desteklediklerini ifade eden Esendemir, “Osmangazi bir tarım ilçesi. Tarımı ilçemizde daha da güçlendireceğiz. Önümüzde hafta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Çocuklarımıza ve gençlerimize sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek olmak amacıyla 100 bin fideyi vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi.

Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hande Apaydın da, “Organik tarımı desteklemek adına vatandaşlarımıza ata tohumları ile ürettiğimiz fideleri ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ulaştırmalarını kolaylaştırmak adına bir adım attık. Çevre bilinci oluşturmak ve tarımda sürdürebilirlik adına Osmangazi Belediyesi olarak kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul’da 50 kuaföre meslek başarı ödülü verildi

22:36 - Genel

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, İBB Meclisi’nde konuştu

20:13 - Genel

Aydın Valiliği açıkladı: Kuşadası’ndaki işletme 3 gün faaliyeten men edildi

19:41 - Genel

Aydın’da hem tatlı hem de hatırlı açılış

18:55 - Genel

İZBAN’da saldırıya uğrayan güvenlik görevlisine acı veda

18:44 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş