?>

Osmangazi’de parklar yenileniyor

OSMANGAZİ BELEDİYESİ, İLÇE GENELİNDE UZUN YILLARDIR KULLANILAN VE ZAMANLA YIPRANAN PARKLARI YENİLEMEK İÇİN KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI. GÖKÇİN ÖDÜL/BURSA-İHA

Genel - 4 saat önce

Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde uzun yıllardır kullanılan ve zamanla yıpranan parkları yenilemek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Osmangazi’deki eski parklar, günümüz ihtiyaçları ve modern kent yaşamı doğrultusunda baştan sona yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Yaptığı çalışmalarla ilçeyi yeni parklarla donatan Osmangazi Belediyesi, zamanla yıpranan parkları da elden geçirerek yeşil alan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dikkaldırım Mahallesi’nde 26 yıl önce yapılan ve kullanım nedeniyle eskiyen Buket Parkı için harekete geçen Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını hızla sürdürüyor. Projesi baştan sona güncellenen Buket Parkı’nda 2 dönümlük alan üzerinde çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu ve spor aletleri yer alacak. Çalışmalar kapsamında parkın yeşil dokusu da yeniden düzenlenecek.

"2026’da Eskiyen 15 parkı yenileyeceğiz"

Dikkaldırım Mahallesi’nde bulunan Buket Parkı’ndaki yenileme çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Elif Şakir, "Buket Parkı 20 yılı aşkın süredir burada hizmet veriyor. Parkımız güncelliğini yitirmiş ve yıpranmıştı. Biz de burada bir revizyon çalışması yapmayı planladık ve projeyi tamamen yeniledik. Yeni projemizde çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu ve spor aletleri olacak. Parkın içindeki yeşil alanları da tekrar düzenleyeceğiz. 2 dönümlük bir alanda yenilenmiş bir parkımız olacak. Şu anda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeni park yapımlarının yanında eski parklarımızı da yenileyerek güncelliğini korumaya çalışıyoruz. 2026 yılında yeni yapacağımız parkların yanı sıra 15 parkta daha yenileme çalışması yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Mahallelerindeki eskiyen parklar yenilenen Osmangazili vatandaşlar ise bu güzel çalışmalar için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

Kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaş, bağışlanan organlarıyla 7 hastaya umut oldu

2026-01-22 14:53 - Sağlık

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Fırtına elektrik tellerini kopardı, çıkan yangın büyümeden söndürüldü

2026-01-22 00:09 - Asayiş

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

Muğla UMKE’ye tam donanımlı lojistik araç

2026-01-22 13:19 - Sağlık

MARMARİS’TE ŞİDDETLİ FIRTINA ESTİ KIRDI 

2026-01-22 12:14 - Marmaris

İlgili Haberler

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLÇELERE ORTAK KULLANIM ALANI DESTEĞİ

14:52 - Genel

BAŞKAN ARAS B40 ZİRVESİ’NDE KÜLTÜR, TURİZM VE YEREL DEMOKRASİYİ ANLATTI

14:49 - Genel

Tekirdağ’da Ganos Dağı’nda yaban hayatı fotokapana yansıdı

14:42 - Genel

Turizmci İsa Akdağ’dan enerji kesintilerine tepki

14:45 - Genel

Bu köyde gelenekler halen yaşatılıyor

14:45 - Genel

Günün Manşetleri

Binlerce sentetik ecza hapla yakalanan sanığın yargılamasına devam edildi

13:53 - Asayiş

ABD’nin ilk Müslüman kadın kongre üyelerinden Omar’a saldırı

13:49 - Siyaset

Beşiktaş’ta Konyaspor maçı hazırlıkları devam etti

13:37 - Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda

12:43 - Spor

Vincenzo Montella’dan, Roma’ya ziyaret

12:16 - Spor