?>

Osmangazi’den Varna’da birlik ve kardeşlik mesajı

RAMAZAN’IN BEREKETİNİ BULGARİSTAN’IN VARNA KENTİNDE SOYDAŞLARLA PAYLAŞAN OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ERKAN AYDIN, AYNI KÖKTEN BESLENEN KÜLTÜRÜN İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELMENİN KENDİLERİNİ ÇOK MUTLU ETTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Genel - 4 ay önce

Ramazan’ın bereketini Bulgaristan’ın Varna kentinde soydaşlarla paylaşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, aynı kökten beslenen kültürün insanlarıyla bir araya gelmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Başkan Aydın, "Burada soydaşlarımızın kendilerini asla yalnız hissetmelerini istemiyoruz. Bizim güçlü, kuvvetli bağlarımız var. Bu bağları biz, daha derine taşımak istiyoruz." sözleriyle birlik mesajı verdi.

Balkan coğrafyasıyla kültürel, tarihi ve insani bağların güçlenmesine büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu bu kez Bulgaristan’ın Varna kentinde kurulan iftar sofrasında yaşattı. Varna’da ilk kez bu ölçekte düzenlenen iftar programında Balkanlar’daki soydaşlar aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın bereketini ve huzurunu paylaştı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile Osmangazi Belediyespor Kulübü Başkanı Fatih Karayılan’ın da katıldığı iftar programında 700 soydaş bir araya gelerek, sıcak ve samimi görüntüler oluşturdu. Varna’da kurulan gönül sofrası, Türkiye ile Balkanlar arasındaki tarihi bağların ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

"Bizim güçlü, kuvvetli bağlarımız var"

İftar programında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Balkanlar’ın Türkiye için çok önemli bir coğrafya olduğuna dikkat çekti. Bursa ile Balkanlar arasında güçlü bir bağ bulunduğunu ifade eden Aydın, şu sözleri dile getirdi:

"Bu güzel ortamı, kalabalığı görmek bizleri de son derece mutlu ediyor. Balkanlar’ın Türkiye için çok önemi var, özellikle Bursa için önemi çok fazla çünkü birçoğunuzun akrabası, eşi, dostu, komşusu Bursa’da yaşıyor ve biz bu köprüyü kurabilmek, o bağı güçlendire bilmek açısından da Balkanlar’daki hem iftarlar, hem de diğer kültür etkinliklerine son derece önem veriyoruz. Bu bağı, bu köprüyü daha da ileri götürmek istiyoruz. Burada soydaşlarımızın kendilerini asla yalnız hissetmelerini istemiyoruz. Bizim güçlü, kuvvetli bağlarımız var. Bu bağları biz daha derine taşımak istiyoruz."

Ramazan’ın manevi atmosferine yakışan buluşma

Osmangazi’de Ramazan ayı boyunca yaklaşık 120 bin vatandaşla iftar sofralarında bir araya gelindiğine işaret eden Başkan Aydın, Varna’da düzenlenen iftar programının da Ramazan ayının ruhuna yakışır bir dayanışma ve birlik tablosu ortaya koyduğunu belirterek, aynı kökten beslenen kültürün insanlarıyla bir araya gelmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Aydın, iftar programına katılan herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

"Bizlerle birlikte olan Varna Belediye Başkanı Blagomir Kotsev’e, Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a, Varna Bölge Müftüsü İsmail Ahmedov’a, Turkuaz Halk Kültür Evi Yönetim Kurulu ve Başkanı Salih Sunay’a, Şumnu, Dobriç, Razgrad, Burgaz ve Varna kültür evi başkanlarına, Varna’daki özel eğitim ve rehabilitasyon okulunun kıymetli öğrencilerine ve değerli velilerine, ayrıca Varna merkez ve ilçelerinden gelen yüzlerce dostumuza çok teşekkür ediyorum. Kurduğumuz bu büyük sofra, dostluğumuzu ve gönül coğrafyamızdaki birliğimizi daim etsin."

Konuşmaların ardından programın düzenlenmesine katkı sunan kurum ve temsilciler tarafından Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür plaketi takdim edildi. Başkan Aydın, kendisine sunulan plaket için teşekkür ederek, Balkanlar’daki soydaşlarla kurulan gönül bağının güçlenmesi adına bu tür buluşmaların büyük önem taşıdığını ifade etti. Başkan Aydın, Varna’daki çocuklara ise Bursaspor atkısı hediye etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Zarar vermenin cezası 940 bin lira: Diyarbakır’da sürü halinde görüntülendi

2026-03-05 10:52 - Gündem

İlgili Haberler

Aydıntepe Yaylası’nda buzağılar küpelenerek aşılandı

10:53 - Genel

Ankara Temelli’de bir hava aracının düştüğü iddia edildi. Bölgeye çok sayıda yardım ekibinin sevk edildiği öğrenildi.

10:27 - Genel

Toprakla buluşan kadınların hasat sevincine Başkan Tugay da ortak oldu

10:25 - Genel

Bayburtlu gençler Çanakkale ruhunu yerinde yaşadı

10:09 - Genel

Sultanhisar Kaymakamı Ateş, üniversite adaylarıyla buluştu

10:06 - Genel

Günün Manşetleri

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık