?>

Osmaniye Amanos Trans Dağ Şenliği’nde engelleri aşan azim

OSMANİYE'DE BU YIL İLKİ DÜZENLENEN "BİRİNCİ ULUSAL OSMANİYE AMANOS TRANS DAĞ ŞENLİĞİ", 21 İLDEN 220 SPORCUNUN KATILIMIYLA 3 GÜN SÜREN ZORLU PARKURUN ARDINDAN TAMAMLANDI.

İnsan - 3 ay önce

Osmaniye’de bu yıl ilki düzenlenen "Birinci Ulusal Osmaniye Amanos Trans Dağ Şenliği", 21 ilden 220 sporcunun katılımıyla 3 gün süren zorlu parkurun ardından tamamlandı. Şenliğin en dikkat çeken anlarından biri ise Kayseri’den katılan engelli sporcu Mustafa Kılıçarslan’ın yürüyüşü tamamlaması oldu.

Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Dağcılık İl Temsilciliği ve Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, merkeze bağlı Cebel Yaylası’ndaki Cebelibereket Sancağı Hükümet Konağı’ndan başladı. Bin 650 rakımdaki başlangıç noktasından hareket eden sporcular, 2 bin 100 rakımdaki Zorkun Yaylası Keldaz mevkiinde yürüyüşü tamamladı. Etkinlik kapsamında sporcular, bin 650 rakımlı Bezelik mevkii ile bin 950 rakımdaki Koyun Meleten mevkilerinde iki gece kamp yaptı. Üç gün süren etkinlik boyunca sporcular; yağmur, çamur, kar, soğuk ve güneş gibi zorlu hava şartlarına rağmen parkurları tamamlamak için mücadele verdi.

Şenliğin en dikkat çeken anlarından biri ise Kayseri’den katılan engelli sporcu Mustafa Kılıçarslan’ın yürüyüşü tamamlaması oldu. Kılıçarslan, parkuru bitirdiğinde diğer sporcular tarafından batonların birbirine vurulmasıyla alkışlanarak karşılandı. "Tek ayak ve iki kolla yürüyorum"

İnsanlar için en büyük engelin sigara olduğunu ve bu engelden kurtulması gerektiğini söyleyen Mustafa Kılıçarslan, "Amanos Dağları’nın bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. İlk defa katıldım. Türkiye’nin her yerinde dağlara çıktım. Amanoslar her yerden daha güzel. Amanoslara yine geleceğim. ODAK görevlileri bir an olsun yalnız bırakmadılar. Harika bir organizasyondu. Dağcılık İl Temsilciliği’ne, Osmaniye Belediyesi’ne, ODAK’a çok teşekkür ediyorum. Ben 4 aylıkken çocuk felci olmuşum. Sağ ayağımda yüzde 98 oranında güç kaybı var. Tek ayak ve iki kolla yürüyorum. 45 yaşına kadar da sigara kullandım. 45 yaşında sigarayı bıraktım yürümeye başladım yürüyüş de kesmedi tırmanmaya başladım. Sonra dedim ki benim engelim bacağımdaki sakatlık değil sigaraymış. Bundan dolayı sigara kullanan arkadaşlarımızın sigara engelinden kurtulmalarını diliyorum" diye konuştu. "Bölge coğrafyası hakikaten çok güzel"

Amanosların doğasının harika olduğunu ve yürüyüşe Şanlıurfa’dan katıldığını söyleyen Bekir Yavuz ise, "Öncelikle Belediye Başkanı İbrahim Çenet’e teşekkür etmek istiyorum. Bölge coğrafyası hakikaten çok güzel. Karadeniz’den hiçbir farkı yok. Muhteşem zirveler yaptık. Bu bölgede çok ciddi bir etkinliğin yapılması gerekiyor. Bu yıl tabii ilk defa olduğu için eksikleri olacak artıları olacak. Bunlar ilerleyen süreçlerde olacak şeyler. Çok ciddi bir katılım var. Türkiye’nin pek çok ilinden gelen sporcular vardı" dedi.

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü Dağcılık Antrenörü Ali Rıza Işık’ın liderliğinde ODAK sporcularının destekleriyle gerçekleşen yürüyüşünün sonunda Zorkun Yaylası Şenlik Tepesi’nde katılımcılara belgeler takdim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Üretime genç kadın eli değdi: O ilçede yıllık 550 bin ton domates hasat ediliyor

2026-05-04 09:41 - Ekonomi

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

KEMERALTI MAHALLESİNDE HIDIRELLEZ COŞKUSU

2026-05-04 16:18 - Genel

Elazığ Emniyet Müdürü Aydın Karan oldu

2026-04-30 00:24 - İnsan

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Eminoğlu Kilis’te gençlerle buluştu

18:23 - İnsan

Vali Erdinç Yılmaz’dan yaralı itfaiyecilere ziyaret

17:38 - İnsan

Kırıkkale Belediyesi’nin eğitim desteği YKS sonuçlarına yansıdı

17:05 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir’den orman yangınlarına karşı önleyici seferberlik

16:38 - İnsan

Kars Valisi Ziya Polat’tan bağımlılıkla mücadelede net mesaj

16:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim