?>

Otluk alanda çıkıp samanlığa sıçrayan yangında, tarım aletleri ve otomobilleri yanan depremzede ailenin emekleri kül oldu

HATAY’IN REYHANLI İLÇESİNDE OTLUK ALANDA ÇIKIP EVE SIÇRAYAN YANGINDA, ARAÇLARI VE TARIM ALETLERİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ. DEPREMDE EVLERİ YIKILIP KONTEYNER DA YAŞAMLARINI SÜRDÜREN AİLE, YANGINDAN DOLAYI KAYBETTİKLERİYLE ÇOK ÜZGÜN OLDUKLARINI SÖYLEDİ.

Asayiş - 2 ay önce

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde otluk alanda çıkıp samanlığa sıçrayan yangında, depremzede ailenin otomobilleri ve tarım aletleri kullanılamaz hale geldi. Depremde evleri yıkılıp konteyner da yaşamlarını sürdüren aile, yangından dolayı bir kez daha felaketi yaşadıklarını söylediler.

Yangın, Reyhanlı ilçesi Beşaslan Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede yaşayan Hasan Dizen’e ait evin arka tarafından bulunan otluk alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, Dizen ailesine ait samanlığa sıçradı. Samanların alevlenmesiyle birkaç dakika içerisinde ambarı ve ahır alevlere teslim oldu. Yangını gören ev sahipleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Çıkan yangında, tarım aletleri ve park halinde bulunan otomobil kullanılamaz hale geldi. Yangından hayvanlarını ve traktörünü son anda kurtaran Hasan Dizen’in depremde de yuvasının yıkıldığı ve konteynerde yaşamını sürdürmeye devam ettiği öğrenildi. "Depremde de evimiz yıkılmıştı ve hala konteyner da yaşamaya devam ederken bir de bu yangın çıkınca bizi bayağı üzdü"

Otluk alanda çıkan yangının samanlığa sıçramasıyla her şeyin yandığını ifade eden Hasan Dizen, "Yangın, evin arka tarafındaki otluk alanda çıktı. Otluk alandan samanlığa sıçradı. Rüzgarın etkisiyle alevler her yeri sardı. Traktör, araba ve tarım makineleri vardı ve kurtarabildiğimizi kurtardık. Hayvanlarımızı can havliyle kurtardık. Aracımız, sulama boruları, tarım aletleri gibi şeyler yandı. Zararımızı bilmiyoruz ama baya bir eşyalarımız yandı. Depremde de evimiz yıkılmıştı ve hala konteyner da yaşamaya devam ederken bir de bu yangın çıkınca bizi bayağı üzdü" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Adana’da 41 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

08:27 - Asayiş

Polislerin sabır sınavı: 1.96 promil alkollü sürücü uygulama noktasını birbirine kattı, polislere hakaret etti

08:17 - Asayiş

Uşak’ta poşet fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

08:01 - Asayiş

Kayseri’de 502 bin adet makaron ele geçirildi: 1 gözaltı

07:12 - Asayiş

Önüne köpek çıkan araç yan yattı: 2 yaralı

06:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

Uçurumdan yuvarlanan sürücüyü AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı

15:36 - Asayiş

Drift pahalıya patladı, 2 araç trafikten men edildi

15:04 - Asayiş

İyilik Gemisi Mersin’den Sudan’a uğurlandı

14:58 - İnsan

Karşıyaka, Eskişehirspor deplasmanında

14:52 - Spor

Faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı

14:18 - Asayiş