?>

Otluk alanda çıkıp samanlığa sıçrayan yangında, tarım aletleri ve otomobilleri yanan depremzede ailenin emekleri kül oldu

HATAY’IN REYHANLI İLÇESİNDE OTLUK ALANDA ÇIKIP EVE SIÇRAYAN YANGINDA, ARAÇLARI VE TARIM ALETLERİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ. DEPREMDE EVLERİ YIKILIP KONTEYNER DA YAŞAMLARINI SÜRDÜREN AİLE, YANGINDAN DOLAYI KAYBETTİKLERİYLE ÇOK ÜZGÜN OLDUKLARINI SÖYLEDİ.

Asayiş - 3 saat önce

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde otluk alanda çıkıp samanlığa sıçrayan yangında, depremzede ailenin otomobilleri ve tarım aletleri kullanılamaz hale geldi. Depremde evleri yıkılıp konteyner da yaşamlarını sürdüren aile, yangından dolayı bir kez daha felaketi yaşadıklarını söylediler.

Yangın, Reyhanlı ilçesi Beşaslan Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede yaşayan Hasan Dizen’e ait evin arka tarafından bulunan otluk alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, Dizen ailesine ait samanlığa sıçradı. Samanların alevlenmesiyle birkaç dakika içerisinde ambarı ve ahır alevlere teslim oldu. Yangını gören ev sahipleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Çıkan yangında, tarım aletleri ve park halinde bulunan otomobil kullanılamaz hale geldi. Yangından hayvanlarını ve traktörünü son anda kurtaran Hasan Dizen’in depremde de yuvasının yıkıldığı ve konteynerde yaşamını sürdürmeye devam ettiği öğrenildi. "Depremde de evimiz yıkılmıştı ve hala konteyner da yaşamaya devam ederken bir de bu yangın çıkınca bizi bayağı üzdü"

Otluk alanda çıkan yangının samanlığa sıçramasıyla her şeyin yandığını ifade eden Hasan Dizen, "Yangın, evin arka tarafındaki otluk alanda çıktı. Otluk alandan samanlığa sıçradı. Rüzgarın etkisiyle alevler her yeri sardı. Traktör, araba ve tarım makineleri vardı ve kurtarabildiğimizi kurtardık. Hayvanlarımızı can havliyle kurtardık. Aracımız, sulama boruları, tarım aletleri gibi şeyler yandı. Zararımızı bilmiyoruz ama baya bir eşyalarımız yandı. Depremde de evimiz yıkılmıştı ve hala konteyner da yaşamaya devam ederken bir de bu yangın çıkınca bizi bayağı üzdü" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Marmaris’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

2025-10-07 14:05 - Gündem

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Çalınan buzağı annesine kavuştu

11:33 - Asayiş

Bilecik’te uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

11:41 - Asayiş

Yangında ev küle döndü, tek teselli kurtarılan muhabbet kuşları oldu

11:22 - Asayiş

Gazipaşa’da kurallara uymayan sürücülere toplam 64 bin 300 TL ceza kesildi

11:30 - Asayiş

Kazada yaralanan motosikletli ilk yardım sonrası hastaneye gitmek istemedi

11:12 - Asayiş

Günün Manşetleri

Trafikte tartıştığı şahsı aracıyla ezdi

16:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

15:58 - Siyaset

Cinayet zanlısının kemik yaşı 19 çıktı, istenen hapis cezası müebbete yükseltildi

15:43 - Asayiş

Palandöken beyaz gelinliğini giydi

14:13 - Gündem

Sahnede kalp krizi geçiren sanatçı toprağa verildi

13:56 - İnsan