?>

OYAK Pazarlama’dan ’Deprem Farkındalığı’ konferansı

OYAK PAZARLAMA TARAFINDAN DÜZENLENEN 'DEPREM FARKINDALIĞI' KONFERANSINDA KONUŞAN İSTANBUL VALİ YARDIMCISI, ARNAVUTKÖY KAYMAKAMI MAHMUTHERSANLIOĞLU, İSTANBUL’UN AFETLERE KARŞI DAHA DİRENÇLİ HALE GETİRİLMESİ İÇİN KAPSAMLI BİR HAZIRLIK SÜRECİNİN YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Ekonomi - 2 ay önce

OYAK Pazarlama tarafından düzenlenen ’Deprem Farkındalığı’ konferansında konuşan İstanbul Vali Yardımcısı, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İstanbul’un afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için kapsamlı bir hazırlık sürecinin yürütüldüğünü söyledi. İstanbul’da olası bir depreme karşı hazırlık çalışmaları, riskleri azaltmaya yönelik adımlar ve afet anında müdahale kapasitesini güçlendiren uygulamalar olmak üzere iki ana plan üzerinden yürütülüyor. OYAK Pazarlama tarafından düzenlenen ’Deprem Farkındalığı’ konferansında konuşan İstanbul Vali Yardımcısı ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İstanbul’un afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için kapsamlı bir hazırlık sürecinin sürdüğünü vurguladı. OYAK Dragos Plaza’da düzenlenen konferansa; OYAK Pazarlama Genel Müdürü Yusuf Yenilmez ve OYAK Pazarlama yöneticileri ev sahipliği yaptı. Programda ayrıca AFAD İstanbul İl Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile deprem alanında uzman isimler de yer aldı.

Valilikten İstanbul için iki ana afet planı

Etkinlikte konuşan Hersanlıoğlu, kamu kurumlarının koordinasyonunun yanı sıra, kentsel dönüşümün desteklenmesi ve kurumsal iş birliklerinin artırılmasının önemine dikkati çekti.

İstanbul genelinde çalışmaların iki temel çerçevede ilerlediğini belirten Hersanlıoğlu, bunların "afet risklerini azaltma planı" ile "afetlere müdahale planı" olduğunu ifade ederek, "Risklerin azaltılmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürüyor. Afet müdahale planımızı ise sürekli güncelleyerek daha etkin hale getiriyoruz. Süreç, sahada uygulama ve takip boyutuyla ilerliyor." dedi.

Her kurum için somut eylemler tanımlandığını ve bu eylemlerin düzenli takip mekanizmalarıyla izlendiğini kaydeden Hersanlıoğlu, afet anında müdahale kapasitesini artırmak amacıyla gönüllülük temelli arama-kurtarma çalışmalarının önemine işaret ederek, vatandaşların sürece katılımının kritik olduğunu ifade etti.

Şirketin kurumsal kapasitesine de değinen Hersanlıoğlu, "Afet farkındalığı oluşmuş binlerce çalışanı olan bir yapının; afetlere dirençli Türkiye hedefiyle uyumlu biçimde organize edilmesi ve mevcut kaynaklarının bu doğrultuda hazır hale getirilmesi önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

OYAK Pazarlama Genel Müdürü Yusuf Yenilmez ise konferansa ilişkin değerlendirmesinde, "Afetlere karşı hazırlık sadece kamu kurumlarının değil, tüm toplumun ortak sorumluluğudur. Şirket olarak, çalışanlarımızda ve paydaşlarımızda farkındalık oluşturmayı, bu alandaki bilgi ve hazırlık seviyesini artırmayı öncelikli görüyoruz. Bu tür çalışmalarla, olası afetlere karşı daha bilinçli ve hazır bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

İlgili Haberler

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

23:14 - Ekonomi

Manisa’da tarım denetimleri hız kesmiyor

22:49 - Ekonomi

Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezinde sağanak yağışlar ekimi geciktirdi

22:09 - Ekonomi

ALTSO Başkanı Erdem: "İkamet kısıtlamalarının kaldırılması Alanya ekonomisine güç katacak"

20:06 - Ekonomi

Tanoğlu: "Nefes Kredisi, KOBİ’lere can suyu olacak"

20:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem