?>

Özakalın : "Erzurum, bölgesel sanayinin ve inovasyonun merkezi olacak"

Sanayi ve teknoloji bakanlığı stratejik araştırmalar ve verimlilik genel müdürü abdullah başar, genel müdür yardımcısı hakan erten, daire başkanı yücel özaran ve erzurum sanayi ve ticaret il müdürü ender cihan timur, etso’yu ziyaret ederek tobb yönetim kurulu üyesi ve etso başkanı saim özakalın ile bir araya geldi.

Ekonomi - 2 ay önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Genel Müdür Yardımcısı Hakan Erten, Daire Başkanı Yücel Özaran ve Erzurum Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ender Cihan Timur, ETSO’yu ziyaret ederek TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Başkanı Saim Özakalın ile bir araya geldi.

Görüşmede, ETSO öncülüğünde Erzurum’da planlanan Model Fabrika çalışmaları, şehrin sanayi altyapısı ve bölgesel kalkınma stratejileri detaylı şekilde ele alındı. Başkan Özakalın, Model Fabrikayı ve Erzurum’a katkılarını şöyle açıkladı: "Model Fabrikalar, işletmelere yalın üretim, dijitalleşme ve verimlilik artırıcı uygulamalar konusunda uygulamalı eğitim ve danışmanlık sunan merkezlerdir. Gerçek üretim hattı simülasyonları üzerinden çalışanlar ve öğrenciler teoriyi pratiğe dönüştürerek eğitim alır. Erzurum’da kurulacak Model Fabrika ile firmalarımızın verimliliği ve rekabet gücü artacak, dijital dönüşüm uygulamaları yaygınlaşacak, üniversite-sanayi iş birliği güçlenecek ve nitelikli iş gücü ile ihracat kapasitesi yükselecektir. Ayrıca KOSGEB destek programlarından yararlanan firmalar artık eğitim ve danışmanlık için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Erzurum, bölgesel sanayinin ve inovasyonun merkezi hâline gelecektir."

Görüşme, dilek ve temennilerle son buldu. Başkan Özakalın, Genel Müdür Abdullah Başar’a Oltu Taşı Tespih ve ETSO Tarih Kitabı hediye etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Edremit’te trafik kazası: 2 yaralı

2025-10-01 09:21 - Asayiş

Yağış beraberinde kazayı getirdi; 2 kişi yaralandı

2025-10-01 10:32 - Asayiş

Ordu’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:09 - Asayiş

Otomobil su borusu yüklü traktör römorkuna çarptı: 2 yaralı

2025-10-01 09:22 - Asayiş

İki kuzenin kullandığı araçlar çarpıştı: 1 yaralı

2025-10-01 10:07 - Asayiş

Elazığ’da trafik kazası: 3 yaralı

2025-10-01 09:59 - Asayiş

Osmaniye’de otomobil takla attı: 3 yaralı

2025-10-01 00:31 - Asayiş

Antalya’da motosiklet devrildi: 2 Hollandalı turist yaralandı

2025-10-01 10:21 - Asayiş

Şerit değiştiren otomobil motosiklete çarptı

2025-10-01 10:30 - Asayiş

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

İlgili Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Kadınların sosyal hayatta, iş hayatında daha fazla ve aktif rol almasını istiyoruz"

19:53 - Ekonomi

Bakan Göktaş: "Girişimci kadınlara yüz yüze e-ticaret eğitimlerini Türkiye’nin dört bir yanında yaygınlaştıracağız"

20:07 - Ekonomi

Erzincan Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB için Altyapı ve Fizibilite Projesi Protokolü imzalandı

17:48 - Ekonomi

LES-EXPO 2026, yük mühendisliği paydaşlarını buluşturacak

17:24 - Ekonomi

Denizlili kadın girişimciler DTO’da bir araya geldi

16:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Odun kesmek isterken, ayağını kesti

14:14 - Asayiş

Jurecka: "Fenerbahçe’den puan alacağımıza inanıyoruz"

14:00 - Spor

Kivide 13 bin 800 ton hasat

12:26 - Ekonomi

Rusya: "Ukrayna Voronej’e ABD yapımı ATACMS füzeleri ateşledi"

12:15 - Siyaset

Kış mevsiminin vazgeçilmezi turşu tezgahları süslemeye başladı

11:54 - Genel