?>

Özcan’dan Bakan Kurum’a Soru Önergesi

Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Bozburun Marina ve Yat Çekek Yeri’nin MUÇEV tarafından 13 günlük bir şirkete ihalesiz verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Gündem - 4 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Marmaris Bozburun Marina ve Yat Çekek Yeri’nin MUÇEV tarafından 13 günlük bir şirkete ihalesiz olarak verilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Özcan, bu durumun hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, söz konusu kiralama işleminin geçmişte benzer işlemlerle iptal edilen kararlar doğrultusunda geçersiz olduğunu belirtti.

“MUÇEV’in Hukuksuz İşlemleri Durdurulmalı”

Özcan, MUÇEV’in daha önce Datça’daki Kargı Koyu, Karaincir Sahili, Kumluk ve Taşlık Plajları üzerinde yaptığı ihalesiz kiralamaların, mahkemelerce iptal edildiğini hatırlatarak, "Bu hukuksuz işlemlerin ardından, Bozburun Marina’nın da aynı şekilde hukuken geçersiz olduğunu savunuyoruz" dedi. Özcan, yıllar süren mücadelenin ardından Datça'da elde edilen hukuki kazanımın Bozburun Marina için de geçerli olduğunu ifade etti.

“Kıyılar Halkın Olmalı”

Muğla Milletvekili, Bozburun Marina ve Yat Çekek Yeri’nin kamusal alanlar olduğunu ve kıyıların halka ait olduğunu belirterek, bu alanların yerel yönetimler eliyle işletilmesi gerektiğini söyledi. Özcan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a bu işlem hakkında sorular yönelterek, hükümete hukuki sürecin takip edileceğini açıkladı.

Özcan’dan Bakan Kurum’a 5 Soru:

Gizem Özcan, Bakan Murat Kurum’a şu soruları yöneltti:

 -Bozburun Marina ve Yat Çekek Yeri neden ihalesiz olarak kullanma izni sözleşmesiyoluyla 13 günlük bir şirkete verilmiştir? Bu işlem hangi mevzuat temel alınarakyapılmıştır?- MUÇEV’e kamudan devredilen bir alanın, bu yöntemle özel bir şirkete verilmesininkamu yararına aykırı olduğu açık değil midir?- Bozburun Marina ve Yat Çekek Yeri’nin kullanma izni sözleşmesi yoluyla 13 günlübir şirkete verilmesinin gerekçesi nedir? Bu durumun, Bozburun Marina ve Yat ÇekekYeri’nin kime verileceği belli olduktan sonra, şirketin formalite olarak kurulduğuiddiasını güçlendirdiğini kabul ediyor musunuz?- MUÇEV’in Datça’daki 4 kıyı alanı ile ilgili yaptığı kira sözleşmelerinin iptaliBozburun Marina ve Yat Çekek Yeri’nin kullanma izni sözleşmesi yoluyla verilmesinide hukuken geçersiz kıldığı açık değil midir?- Bozburun Marina ve Yat Çekek Yeri’nin kullanma izni sözleşmesini ne zaman iptaledeceksiniz?

Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Esen Metalspor: 2 - Kocasinan Şimşekspor: 1

2024-12-23 10:41 - Spor

Abdülkerim Bardakcı ’dalya’ dedi

2024-12-22 18:10 - Spor

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

Batman’da çocuğun parmağına sıkışan metal, itfaiye ekiplerince çıkarıldı

2024-12-21 17:21 - Asayiş

Kasım ayında 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı geri dönüşüme kazandırıldı

2024-12-23 12:03 - Gündem

Kötekli Kavşağında Trafik Düzenlemesi

2024-12-22 22:09 - Genel

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

Marmaris'te 24 saatte hava sürprizleri

2024-12-21 14:04 - Marmaris

İlgili Haberler

Van’da şiddetli fırtına: Çatılar uçtu

12:34 - Gündem

Erzurum-Artvin kara yolunda heyelan

12:26 - Gündem

Fırtınanın çaya sürüklediği yaban domuzu hayatta kalmayı başardı

12:18 - Gündem

Tekirdağ’da çevre denetimlerinde 50 milyon TL ceza: 14 işletmeye faaliyet durdurma

12:18 - Gündem

Kırşehir’de sağanak yağış sele neden oldu

12:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Kalp çarpıntısına dondurma ve kapama çözümü

11:51 - Sağlık

Starlink Uyduları Gökyüzünü Aydınlattı

11:25 - İnsan

’Acımasızlar’ Çetesi Çökertildi

10:52 - Asayiş

Tedavi Gördüğü Merkezden Bilgisayar Çaldı

10:41 - Asayiş

Hayvanseverler Annesiz Kalan Yavru Köpeğe Sahip Çıktı

10:33 - Gündem