?>

Özdağ: Geçmiş olaylar kamuflaj olarak kullanılıyor

Muğla Gelecek Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ, geçmiş tarihi olayların, kişilerin eksikliklerini gizlemek amacıyla yeniden gündeme getirildiğini ve özellikle laiklik tartışmalarının yanlış anlaşıldığını söyledi.

Siyaset - 1 yıl önce

 Muğla Gelecek Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ,, geçmişteki tarihi olayların günümüzde bazı figürler tarafından "maden çıkarır gibi" ısıtılıp tekrar gündeme taşındığını ve bunun, kişilerin kendi eksikliklerini kamufle etmek amacıyla yapıldığını söyledi. Özdağ, özellikle laiklik konusu üzerinden yapılan tartışmaları eleştirerek, laikliğin esasen vicdan özgürlüğünü savunması gerektiğini, ancak bu gerçeğin fark edilmediğini belirtti.

 

GEÇMİŞ ISINDIRILIP GETİRİLİYOR

Özdağ, "Kemalpaşazadeler ve Dürrizadelerin yerini bugün akademik unvanlara sahip kişiler, politikacılar ve sadece kendi dar bakış açılarına odaklanan bazı Bakan figürleri aldı. Geçmişi sürekli olarak 'ısındırıp' gündeme getirerek, kendi başarısızlıklarını gizlemeye çalışıyorlar" dedi. Laiklik tartışmalarına da değinen Özdağ, laikliğin din ve inanç özgürlüğünden ziyade vicdan özgürlüğü anlamına geldiğini, ancak bu kavramın yanlış anlaşılmakta olduğunu vurguladı.

 

ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇMİŞ

Selçuk Özdağ açıklamasında, “Bilinenin aksine yakma, yıkma, talan, katliam gibi olguların daha çok din dışı/sekülerlere karşı değil, din/inanç farklılıklarının bir iç mücadelesi olduğunu, başka bir deyişle mesela; bugün öldürülen her 10 Müslüman’dan 9’unu bir başka Müslüman’ın öldürdüğü sözlerimize ilave etsek, bu sefer de aynı zevat boş boş bakacaklardır. Amiyane tabirle laiklik; Müslümanları diğer Müslümanların şerrinden koruyan bir zırhtır… Ülkede nerdeyse rejim değişmiş, atı alan Üsküdar’ı geçmiş, Atatürk, laiklik, bilimsellik ve hayat tarzı hassasiyetleri nerdeyse eskiye dair anılar haline getirilmişken birileri yüksek rakımlı yerlerden hala mağduriyet edebiyatı parçalıyor. Bu zevatın, ülkenin başka bir meselesi kalmamış gibi hiç durmadan serdettiği muhafazakar hassasiyet söylemi hiçbir dönemde bu kadar itici olmamıştı. Tıpkı geçmişte seküler/muhalif figürlerin benzer hassasiyet söylem ve itiraz dilinin bir o kadar irite edici olduğu gibi” diye konuştu.

 

EHEM İLE MÜHİM FARKINI BİR TÜRLÜ ANLAYAMIYORLAR

“Aynı ülkede bir arada yaşayıp da birbirlerini bu kadar az tanıyan bir topluluk (ve de aydın kesimi!) az bulunur herhalde” diyen Özdağ, “Ehem ile mühim farkını bir türlü anlayamayan yoz ve bi-netice tartışmaların bıkkınlığı ile zaman öldürüp duruyoruz. Birbirine had bildiren, kapak yapıp taraftar gazı alan karşıt mahallelerin sakinleri; aslında sizler aynı insanlarsınız. Bugün iktidar elitlerinin Atatürk, laiklik, demokrasi gibi kavramlardan çok da haz etmediği bir sır değil. Zaman zaman ‘iki ayyaş’ benzeri söylemlerle gündeme geldiklerini de biliyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

MEDENİYETİN DOĞDUĞU YERİN GİZEMİ, GÖBEKLİTEPE

2024-11-18 13:07 - Gezi

AĞVA’DA SONBAHAR RENKLERİYLE HUZUR DOLU TATİL

2024-11-15 17:18 - Gezi

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Zelenskiy, Trump görüşmesi öncesinde Avrupalı liderlerle ortak telefon görüşmesi gerçekleştirdi

01:17 - Siyaset

Camiler, konaklar ve kütüphaneler için yeni dönem başladı

22:58 - Siyaset

Emine Erdoğan’dan "Kalanlar" Filistin Sergisi paylaşımı

22:38 - Siyaset

Kanada’dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık yardım

22:33 - Siyaset

YRP Kayseri İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi

20:41 - Siyaset

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık