?>

Özdemir: "Emekçilerin mücadelesini siyasi zemine çekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz"

Hak-iş/hizmet-iş sendikası genel başkan vekili halil özdemir, kayseri büyükşehir belediyesi’nde çalışan üyelerinin adil ücret politikası için gerçekleştirdiği eylemi siyasi zemine çekmeye çalışanlara tepki gösterdi.

Genel - 4 ay önce

HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan üyelerinin adil ücret politikası için gerçekleştirdiği eylemi siyasi zemine çekmeye çalışanlara tepki göstererek, "Hizmet-İş emeğin yanında, siyasetin dışındadır. Üyelerimizin hak arayışını, siyasi manevralarla çarpıtmaya çalışarak Kayseri’de kök salmış kardeşlik ve dayanışma ruhunu zedelemeye çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi. HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hizmet-İş Sendikası olarak, yetkili olduğumuz tüm belediyelerde olduğu gibi Kayseri’de de, üyelerimizin sosyal ve ekonomik taleplerini her şartta savunduk. Emeğin hakkını teslim etmek için durmaksızın mücadelemize devam ediyoruz. Bugüne kadar, yan yana durduğumuz işçi kardeşlerimizle hiçbir mağduriyete izin vermemiş, hakların korunması için gereken her adımı atmış bulunmaktayız. 30 yıldır yetkili olduğumuz Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde, bugüne kadar herhangi bir sorun yaşanmamış, üyelerimiz hiçbir zaman mağdur edilmemiştir. Maaşlarımız her zaman gününde ve eksiksiz ödenmiştir. Bugüne kadar üyelerimizin mağduriyetine izin vermeyen başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle üyelerimiz, haklı bir tepki olarak kendi inisiyatifleriyle adil ücret eylemi başlatmıştır. Hizmet-İş Sendikası olarak, emeğin ve alın terinin savunucusu olma sorumluluğumuzla hareket ederek üyelerimizin haklı taleplerine duyarsız kalmadık; onların başlattığı bu mücadelede yanlarında durarak destek verdik. Ne var ki, bazı kesimler, bu haklı mücadelenin içeriğini siyasi çatışma alanına çekmek ve emekçilerin samimi taleplerini manipüle etmek niyetindedir. İşçilerin alın terini siyasi rant aracına dönüştürmeye yönelik bu çabalara karşı duruşumuz nettir: Böyle bir oyuna asla izin vermeyeceğiz. Hizmet-İş emeğin yanında, siyasetin dışındadır. Üyelerimizin hak arayışını, siyasi manevralarla çarpıtmaya çalışarak Kayseri’de kök salmış kardeşlik ve dayanışma ruhunu zedelemeye çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Hizmet-İş olarak, bugün de yarın da Kayseri’deki tüm işçilerin hak, adalet ve refah mücadelesinin neferi olmaya devam edeceğiz. Birlikten güç alarak, emeği siyasetin kirli hesaplarına kurban etmek isteyenlere karşı dimdik duracak; dayanışmamızı zedelemeye, hak arayışını bölmeye çalışanların karşısında tek yürek ve tek sesle mücadele edeceğiz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin taleplerimizi titizlikle değerlendireceğine ve en kısa sürede haklarımızın tesis edileceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, sorunun çözümü için görüşmelere ayın 23’ünden sonraki bir tarihte başlanacağı tarafımıza iletilmiştir. Emek ve dayanışma ruhuyla yürüttüğümüz mücadelenin hak ve adaletin tecellisiyle sonuçlanacağına olan sarsılmaz inancımızı bir kez daha vurguluyoruz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

Kahtalı Mıçe, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı

2025-02-16 16:06 - Magazin

Muğla, ülke Zeytin Haritası’nda 3. sırada

2025-02-18 12:47 - Ekonomi

İş adamı Serdar Özyurt’un kardeşi Zeynep Özyurt’un nişan töreninde birçok ünlü sanatçı sahne aldı

2025-02-17 14:49 - Magazin

İlgili Haberler

TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, Gaziantep’te esnaf odası başkanlarıyla buluştu

21:04 - Genel

ABD, Nimitz uçak gemisini Orta Doğu’ya sevk ediyor

20:56 - Genel

İran-İsrail gerginliği: Yüksekova Esendere Gümrük Kapısı’nda 2 kilometre tır kuyruğu oluştu

20:45 - Genel

Malgaç Baskını ve Yörük Ali Efe 106. yılında anıldı

18:56 - Genel

Bodrum’da Ferdi Zeyrek için lokma hayrı

18:29 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş