?>

Özdereli Kur’an bülbüllerinden vefalı davranış

ERZURUM’UN OLTU İLÇESİNE BAĞLI ÖZDERE MAHALLESİ’NDE "VEFA GÜNÜ HATMİ ŞERİF PROGRAMI" GELENEĞİ BU YIL DA DEVAM ETTİ. ŞAKİR ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜK ETTİĞİ VE BU YIL 7’İNCİSİ DÜZENLENEN PROGRAMDA YÜZLERCE HATİM OKUNDU, DUALARIN KABUL OLMASI DİLEĞİ İLE ELLER ÖZDERE MAHALLESİ CAMİİ’NDE SEMAYA KALKTI.

İnsan - 3 saat önce

Erzurum’un Oltu İlçesine bağlı Özdere Mahallesi’nde "Vefa Günü Hatmi Şerif Programı" geleneği bu yıl da devam etti. Şakir Şahin’in öncülük ettiği ve bu yıl 7’incisi düzenlenen programda yüzlerce hatim okundu, duaların kabul olması dileği ile eller Özdere Mahallesi Camii’nde semaya kalktı.

Erzurum’un Oltu ilçesinde bağlı Özdere Mahallesi’nde "Vefa Günü Hatmi Şerif Programı" geleneği bu yıl da devam etti. 1001 Hatim ve Vefa Günü Hatmi Şerif kapsamında yıl boyunca okunan yüzlerce hatmi şerif için Özdere Mahallesi Camii’nde hatim duası töreni düzenlendi. ‘Sivri Deresi’ diye adlandırılan coğrafyada ölü, düğün ve önemli etkinleri duyuran Şakir Şahin’in öncülük ettiği bu önemli projede yıl boyuncu okunan hatmi şerifler bağışlandı ve eller semaya kalktı. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen program yoğun bir ilgi gördü. Köyün önde gelen hafız ve din görevlileri Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu. Özdere Köyü İmam Hatibi İsa Aras ile Şakir Şahin’in yanı sıra Alaaddin Bülbül ve Mustafa Özdemir’de camiye akın eden Özdere Mahallesi sakinlerine ve davetlilere hitaben birer konuşma yaptılar.

"Vefa Günü Hatmi Şerif Programı’ öncülerinden Şakir Şehin, bu yıl 7’ncisini düzenledikleri hatmi şerif programına katılan ya da sosyal medya aracılığı ile bu anlamı programı eşlik eden herkese teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Allah’ın izniyle 7’ncisini düzenlediğimiz ‘Geleneksel Vefa Günü Hat-i Şerif Programımızı’ bu yıl 899 hatmi Şerif yüzlerce Yasin-i Şerif binlerce sureyi celileler ve binlerce kelime-i tevhidi ile gerçekleştirdik. Başta iki cihan güneşi Peygamber Efendimiz (S.A.V),olmak üzere bütün Peygamberlerimize, onun ehli beyti, sahabe-i kirama, şehitlerimize vefat etmiş gazilerimize ahirete intikal etmiş olan anne, baba, kardeş, eş, ve çocuklarımızın tüm ölmüş olan Müslüman Mümin kardeşlerimizin ruhlarına hediye eyledik ruhları şad olsun makamları cenneti âla olsun. ‘Geleneksel Vefa Günü Hat-i Şerif Programı’mıza bizzat teşrif eden çok çok kıymetli hocalarımıza tüm katılan kardeşlerimize özellikte hatm-i Şerif okuyan kardeşlerimize bütün köylülerimiz adına teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Allah iki alemde de kendilerinden razı olsun. Allah okuyan, okutan anlayan, anlatan ve yaşayanlardan eylesin (Amin )."

Özdere Mahalle Muhtarı Lokman Altun da "Vefa Günü Hatmi Şerif Programı’nı organize eden Şakir Şahin, din görevlileri ve tüm köy sakinlerine hatimler için teşekkür etti.

Yedi yılda 7000 hatim okundu

Özellikle köylerinde ahirete göç eyleyen vatandaşlar ile Şehitler’in ruhuna bağışlanmak üzere 7 yıldır aralıksız "Vefa Günü Hatmi Şerif" organize ettiklerini belirten Şakir Şahin, 7 yılda 7 bin hatmi şerif okunduğunu söyledi. Şahin, "İllimiz Erzurum’un en önemli geleneklerinden biri olan 1001 Hatim Programına da köylülerimiz tarafından okunan hatmi şeriflerle katkıda bulunduk. ‘Vefa Günü Hatmi Şerif Programı’ ise kendi projemiz, bu projemize dünyanın her yerindeki köylülerimiz hatimleriyle katkı sağlıyorlar. Yer yüzündeki tüm Özderelilere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

‘Sivri Deresi’ diye adlandırılan köylerin yer aldığı coğrafyada ölüm haberlerinin yanı sıra düğün ve önemli faaliyetleri sosyal medya ve haberleşme araçları sayesinde kamuoyuna duyurmasıyla ün kazanan Şakir Şahin öncülüğünde Alaattin Bülbül, Mustafa Özdemir, Zülküf Öztürk, Kadir Özdemir, İsa Aras ve İsmail Koçak gibi hafızlar Kur’an-ı Kerim tilavetiyle etkinliğe katkı sağladılar.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

MARMARİS CAMİAVLU MAHALLESİ SATILIK 5+1 TRİBLEKS VİLLA

2026-06-16 17:47 - SARI SAYFALAR

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

MARMARİS MERKEZDE SATILIK İÇİ YAPILI 2+1 DÜZ DAİRE

2026-06-16 17:41 - SARI SAYFALAR

Osmangazi’de türküler gönüllere işlendi

2026-06-15 13:34 - Magazin

MARMARİS MERKEZDE, SATILIK TEK TAPU ÇİFT DAİRE

2026-06-16 17:39 - SARI SAYFALAR

MABEL'den Marmariste Marina Civarında Ful Eşyalı Satılık Daire

2026-06-16 17:14 - SARI SAYFALAR

İDDALAR ASILSIZ ÇIKTI!

2026-06-16 13:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Başkan Hallaç’tan Babalar Günü’nde gönüllere dokunan ziyaretler

15:43 - İnsan

Depmremzede kadınlar ‘İyilikle Pişen Hayatlar’ atölyesi için İstanbul’da buluştu

15:35 - İnsan

Kars’ta bin 200 dekarlık meraya 12 ton gübre, 41 üreticiye 6 bin 150 kilogram korunga tohumu desteği

15:37 - İnsan

Karabük’te yaz kursları için kayıtlar başladı

15:18 - İnsan

Şahin’den yaz okulları açıklaması

15:13 - İnsan

Günün Manşetleri

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, kariyer rekoru kırdı

14:46 - Spor

Öğrenciler hayallerini resmetti

14:31 - Kültür Sanat

Evde ’Reels’ kaydırmaktan kurtuldu, şimdi hedefi dünya şampiyonluğu

14:15 - Spor

Yağışlar göleti doldurdu, yayla yolu su altında kaldı

13:00 - Gündem

Uyuşturucu satıcısı 6 kişi tutuklandı

12:50 - Asayiş