?>

Özel bireyler için özel şenlik: Doyasıya eğlendiler

Kastamonu’da üniversite ve lise öğrencileri ile özel bireyleri buluşturan spor ve dans şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

İnsan - 9 saat önce

Kastamonu’da üniversite ve lise öğrencileri ile özel bireyleri buluşturan spor ve dans şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Geleneksel Engelsiz Spor ve Dans Şenliği özel ve engelli bireyler, üniversite öğrencileri ve normal gelişim gösteren lise öğrencilerini bir araya getirdi. Kastamonu Üniversitesi Çadır Salon’da düzenlenen şenlikte, üniversite öğrencileri, normal gelişim gösteren öğrenciler ile özel ve engelli bireyler, birlikte çeşitli oyunlar oynayıp yarışmalar yaptı. Üniversite öğrencileriyle birlikte halay çekip dans eden ve oyunlar oynayan özel bireyler doyasıya eğlendi. Etkinliğe katılan öğrenciler program sonunda özel bireylerle birlikte pasta kesti. "8 yıldır farkındalık şenliği düzenliyoruz"

Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza atmak istediklerini ifade eden Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Aslı Yüzgeç, bu tür etkinliklerin üniversite öğrencileri için de önemli olduğuna dikkat çekerek, "Normal gelişim gösteren öğrenciler ile özel öğrencileri bir araya getirecek şekilde şenlik düzenledik. Şenliğin amacı özel bireyler için farkındalığı artırmaktı. 8 yıldır farkındalık şenliği düzenliyoruz. Bu şenliklerde özel bireylerle normal bireyleri bir araya getirerek üniversite öğrencileri açısından da duyarlılığı artırmak istiyoruz. Mezun olduktan sonra da öğrencilerimiz bu alanda antrenörlük yapabiliyor, spor merkezleri açabiliyorlar. Bu tarz şenlikleri öğrencilerimiz açısından da eğitim gibi düşünmek lazım" dedi. "Bizden hiçbir farkları yok"

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Cansu Pazarbaşı ise, "Parkurlarımızda çocukların oynayabileceği farklı farklı oyunlarımız var. Amacımız farkındalık oluşturmak. Aslında dikkatle izlendiğinde özel bireyler ile bizler arasında bir fark olmadığını görüyoruz. Bizlerin oynadığı tüm oyunları onlar da çok nizami şekilde eğlenerek oynayabiliyorlar. Bu yüzden herkesin daha bilinçli olması gerekiyor. Hiçbir şekilde ayrım olmaması gerekiyor, çünkü bizden hiçbir farkları yok. Unutulmamalı ki hepimiz bir engelli adayıyız. O yüzden umarım farkındalık oluşur" diye konuştu.

Spor Yöneticiliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yasemin Coşkun da farkındalık oluşturmak istediklerini ve bunun için özel bireylerle çeşitli etkinlikler yaptıklarını dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

Marmaris’te park sorunu vatandaşları çileden çıkarıyor 

2025-05-09 13:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Ordu’da şehit yakını ve gaziler için anlamı gezi

21:10 - İnsan

Amasya’dan hac kafilesi dualarla uğurlandı

20:37 - İnsan

Malazgirtliler anlamlı bir etkinlikle bir araya geldi

20:36 - İnsan

Hacettepe Üniversitesi’nden ’Anneyle Güçlü Aile’ temalı panel

20:18 - İnsan

ALKÜ’de engellere dikkat çekildi

20:04 - İnsan

Günün Manşetleri

İşyerinde 5 ruhsatsız tabancayla yakalandı

14:26 - Asayiş

Binlerce uyuşturucu hapla yakalandı

14:26 - Asayiş

23 kilo 560 gram metamfetamin ele geçirildi

14:14 - Asayiş

Avukattan Ayıplı Motosiklet İsyanı

12:57 - Asayiş

Sağanak ve Dolu Tarlaları Vurdu

12:57 - Ekonomi