?>

(Özel) Bu bakkalı ziyaret edenler 90’lara gidiyor

Bursa’da 90’lar ruhunu yakalamak isteyen bayram özdoğan 90’lar konsepti bir bakkal işletiyor. Raflarında 90’lı yıllarda üretilen ürünlerin bulunduğu bakkal müşterilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor. Konsepti tutturmanın zor olduğunu belirten özdoğan, çoğu ürünü şehir dışındaki fabrikalardan özel olarak sipariş ettiğini söyledi.

İnsan - 10 ay önce

Bursa’da 90’lar ruhunu yakalamak isteyen Bayram Özdoğan, 90’lar konsepti bir bakkal işletmesiyle ilgi odağı oldu. Raflarında 90’lı yıllarda üretilen ürünlerin bulunduğu bakkal müşterilerini geçmişe yolculuğa çıkardı.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde hizmet veren 90’lar bakkal, tasarımı ve raflarında bulunan ürünler ile misafirlerini kısa bir nostalji turuna çıkarıyor. 90’lı yıllarda bakkallarda satılan ürünlerin aynı ambalajlarda ve konseptle sunulmasıyla ziyaretçilerin hatırları yeniden canlanıyor. O dönemleri görmemiş müşteriler ise büyüklerinin hep özlemle andığı o ortama bir nebze de olsa şahitlik etmiş oluyor. 90’lı yıllarda çocukların favorisi ürünler şimdi ise yeni neslin minik ziyaretçilerine sunuluyor. Aynı zamanda 90’larda yaşanan samimiyeti misafirlerine yaşatmak isteyen bakkal veresiye defteri de tutuyor. "Artık eskiye dönük yaşamayı seviyorlar"

Eskiye dönük bir özlemin günümüzde popüler olduğunu söyleyen işletme sahibi Bayram Özdoğan, “Tüm halkımızda da ülkemizde de şu an bu var, eskiye dönük yaşamayı seviyorlar. Çünkü o zamanlar herkes daha mutluydu çünkü yoktu. Yok olan şey daha kıymetli oluyor. Biz de 90’ları yaşatabileceğimiz ne olur diye düşündük. O döneme ait eşyalar, özelikle 90’lara ait bakkal ürünleri aklımıza geldi. Amacımız o dönemi yaşatmaktı, o dönemi yaşatabilmek için de bunlara ihtiyaç vardı. Bunlar da bizim çocukluğumuzun ürünleri. Oynadığımız bilyeler, leblebi tozları, aklınıza gelebilecek tetrisler, lazerler o döneme ait ürünler. Buraya gelen misafirlerimiz bunları gördüğü vakit o yıllara dönebiliyorlar. O yıllara dönen insanlar sizin olduğunuz gibi çok mutlu oluyorlar” dedi. Bakkalın dekorasyonundaki çoğu şey hediye

Yaşlıların atmaya kıyamadığı 90’lı yıllarda kullanılan ürünlerini getirip değerlenmesi için işletmeye hediye ettiklerini aktaran Özdoğan, “Aslında bakarsanız yeni dönem çocukların hiçbiri bunları bilmiyor o yüzden bizim hedefimiz aileler. Anne, baba ’bak oğlum biz bu dönemde bununla oynuyorduk’, ’buna ulaşabilmek için çaba sarf ediyorduk’ diyorlar. Anne babalar üzerinden çocuklara dokunmaya çalışıyoruz. Onun için de 90’lar bakkalımız var. Bu ürünlerin bir kısmı halihazırda var olan ürünlerdi diğerlerini de zaten buraya gelen misafirlerimiz getirdiler. Dükkanın çoğu zaten hediye bunun sebebi de yeni nesil gençler evde bunları istemiyorlar eski nesil de atmaya kıyamıyor. Ne yapalım diye düşündüklerinde, buraya getiriyorlar” ifadelerini kullandı. "Ürünleri bulmak gerçekten çok zor"

Ürünleri özel siparişle hazırlattığını söyleyen Bayram Özdoğan, “Bunları bulmak gerçekten çok zor. O yıllara ait ürünleri üretiyor olabilmeniz lazım. Biz şu an buradaki ürünlerin genelini özel olarak yaptırıyoruz. Birkaç tanesi ancak buradaki büyük toptancılarda bulabiliyorsunuz. Ama geneli farklı şehirlerde farklı firmalara özel olarak ürettiriyoruz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Ferdi Kadıoğlu, gelişimiyle Premier Lig’e adım attı

2024-08-28 11:14 - Spor

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

SERÇE PARMAK DEYİP GEÇME: İŞTE MARİFETLERİ

2024-08-28 11:59 - Genel

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

Bodrumlu balıkçılar, 316 kiloluk dev orkinos yakaladı

2024-08-31 14:10 - Genel

MARMARİS'TE KAYBOLAN RUS TURİSTİN ÖNCE TELEFONU, SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2024-08-31 14:04 - Asayiş

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

İlgili Haberler

Nuran-Celal Gülşen MTAL’de mezuniyet coşkusu

18:37 - İnsan

Düzce’nin önemli bir sosyal ihtiyacı karşılandı

18:08 - İnsan

Karabük’te akıllı vezne sayısı artırıldı

18:07 - İnsan

Tırazlar Mahallesi halkı Ferdi Zeyrek için mevlit yemeği verdi

17:26 - İnsan

Doğan: "Bu şehir, hizmetin en iyisini hak ediyor"

17:11 - İnsan

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor