?>

(ÖZEL) Eskişehirli gencin tek tutkusu toplu taşıma araçları

Eskişehir'de kent içi ulaşımda kullanılan otobüslere ilgi duyan emre poyraz, "çıkıyorum, otobüsleri inceliyorum, geziyorum. Son durakta ya da başlangıç durağında aracı kontrol ediyorum. şoförü bilgilendiriyorum, eğer bir sorun yoksa sefere çıkıyoruz. Boş günlerimi bu şekilde" dedi.

İnsan - 6 saat önce

Eskişehir’de kent içi ulaşımda kullanılan belediye otobüslerine, tramvaylara ilgi duyan üniversite öğrencisi Emre Poyraz, boş zamanlarında bu araçlarla sürekli şehri dolaşıyor. Otobüs şoförlerinin neredeyse hepsini tanıyan, yeni başlayan şoförlere ise güzergâh konusunda yardımcı olan Poyraz, sık sık gezisiyle ilgili video ve fotoğraf çekip bunları sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

Odunpazarı ilçesi Çankaya Mahallesi’nde yaşayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Emre Poyraz’ın ilginç hobisi ile dikkat çekiyor. Poyraz, şehir içi ulaşımında kullanılan başta belediye otobüsleri olmak üzere toplu taşıma araçlarına yoğun ilgi duyuyor. Öyle ki Poyraz, envanterde kaç tane belediye otobüs var, hangi hatlar nereye gider ya da nereden hibe edildi, kaç kazası vara kadar birçok bilgiye hakim. Araca binmeden önce otobüsü kontrol eden Poyraz, varsa eksik bir durum şoföre bilgi veriyor. Boş zamanlarında erkenden uyanan Emre Poyraz, otobüse binerek şehri dolaşıyor. Otobüs şoförlerinin neredeyse hepsini tanıyan Poyraz, yeni başlayan şoförlere ise güzergâh konusunda yardımcı oluyor. Otobüslerin sık sık videosunu ve fotoğrafını çeken Poyraz bunları sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. "Öğlen saatlerinde çıkıyorum, otobüsleri inceliyorum, geziyorum"

Toplu taşıma sevdası hakkında konuşan Emre Poyraz, "Çocukluktan beri gelen bir sevdam var; Otobüsler ve tramvaylar. Şehirlerarası olsun, şehir içi belediye otobüsleri olsun, fark etmez. Hobi olarak ara sıra sosyal medya ulaşım platformunda otobüs fotoğrafları çekip paylaşıyorum. Genellikle öğlen saatlerinde çıkıyorum, otobüsleri inceliyorum, geziyorum. Son durakta ya da başlangıç durağında aracı kontrol ediyorum. Şoföre yardımcı olmak için anormal bir durum var mı, yok mu diye bakıp şoförü bilgilendiriyorum. Eğer bir sorun yoksa sefere çıkıyoruz. Bir tur biniyorum, sonra inip çarşıya tramvaya gidiyorum. Tramvayı da inceliyorum. Boş günlerimi bu şekilde değerlendiriyorum" dedi. "Şoförün nasıl kullanıldığını izliyorum"

İlerde belediye otobüsü şoförü olmak istediğini belirten ve Eskişehir’deki toplu taşıma envanteri hakkında bilgi veren Poyraz, şöyle devam etti;

"Belediye otobüs şoförü olmak isterdim, bu işi yapardım. Otobüslerin park ettiği garajı gezmek isterdim. Orada kapının yanında bir oturma alanı var. En çok oraya oturmayı seviyorum. Oradan şoförün nasıl kullanıldığını izliyorum. Tanıdığım şoförlerde var. Hattı bilmeyen şoförlerin yanına gidiyorum. Mesela bir keresinde bir numaralı hatta yeni gelen bir şoför hattı bilmiyordu. Yanına gidip tarif ettim. Hatların genelini biliyorum, ama bilmediğim hatlar da oluyor, gitmediğim hatlar da var. Gitmeyi çok istiyorum, ama biraz vakit bulamıyorum.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

Kütahya’nın doğasında geleneksel değerler can buldu

2025-06-23 14:01 - Gündem

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Menteşe’de kaza: 2’si ağır 4 yaralı

2025-06-25 15:41 - Asayiş

Yenipazar Koyunlar’da çalışmalar devam ediyor

2025-06-27 09:44 - Gündem

İlgili Haberler

Kastamonu’da yaşlılar için gündüz bakımevi açıldı

15:32 - İnsan

Koruyucu anneler ile bebeklerinin benzerliği dikkat çekti

15:21 - İnsan

Koruyucu Aile Günü’nde seramik atölyesi etkinliği düzenlendi

14:39 - İnsan

MediaMarkt’ten kusurlu iPhone telefon alan öğretmen, 6 ay sonra haklı çıktı

14:31 - İnsan

Çemişgezek Kaymakamı Küçük görevine başladı

14:28 - İnsan

Günün Manşetleri

"mor turizm" başladı

15:16 - Gündem

Beşiktaş’ta David Jurasek ilk antrenmanına çıktı

15:14 - Spor

Damada Yapılanlar Hem Güldürdü Hem Şaşırttı

10:16 - İnsan

Faiz İndirimi Beklentisi Satışları Hızlandırdı

10:14 - Ekonomi

Bisikletleri sanat eserine çeviriyor

10:05 - İnsan