?>

Pakistan Başbakanı Şerif, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Neziroğlu ile görüştü

Pakistan başbakanı şerif, türkiye'nin islamabad büyükelçisi neziroğlu ile görüştü

Siyaset - 8 ay önce

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İrfan Neziroğlu ile bir araya gelerek, Hindistan’nın Cemmu Keşmir bölgesindeki Pahalgam’daki saldırının ardından yaşanan bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İrfan Neziroğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki tarihi ve kardeşçe bağları yeniden teyit etti. Hindistan’nın Cemmu Keşmir bölgesindeki Pahalgam’daki saldırının ardından yaşanan bölgesel gelişmeleri ele aldı ve Hindistan’ın provokatör eylemlerine rağmen Pakistan’ın sağduyulu bir tutum sergilediğini belirtti. Görüşme sırasında Başbakan Şahbaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a içten dileklerini iletirken, Türkiye’nin Pakistan’a yönelik sürekli desteği için teşekkür etti. Şahbaz, Türkiye’nin desteğini, iki ülke halkları ve hükümetleri arasındaki köklü ve zamana dayanıklı kardeşlik ilişkilerinin bir yansıması olarak nitelendirdi. "Hindistan’ın Pakistan’ı Pahalgam’daki olayla ilişkilendirme çabaları temelsizdir"

Görüşme sırasında Pakistan’ın terörizmi her biçimiyle daima kınadığını vurgulayan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan’ın Pakistan’ı Pahalgam’daki olayla ilişkilendirme çabalarının temelsiz olduğunu ve ülkenin terörle mücadele çabalarından dikkatleri başka yöne çekmeyi amaçladığını söyledi. Hindistan’ın saldırıyla Pakistan arasında bir bağ kurabilecek herhangi bir güvenilir kanıt sunamadığını ifade eden Şerif, bunun Pakistan’ı karalama amacı taşıyan bilinçli bir girişim olduğunu, ancak Pakistan’ın barış ve istikrar konusundaki kararlılığından vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Olayla ilgili güvenilir, şeffaf ve tarafsız bir uluslararası soruşturma çağrısını yineleyen Başbakan Şerif, böyle bir soruşturmada iş birliği yapacaklarını ve Türkiye’nin de sürece dahil olmayı tercih etmesi durumunda bunu memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi. Büyükelçiden itidal çağrısı

Türk Büyükelçi Neziroğlu ise, Pakistan’ın tutumuna destek verdiğini kaydederek, tüm taraflara gerilimi azaltmak ve Güney Asya’da barış ve güvenliği korumak için itidal çağrısında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

AK Parti İstanbul’dan dijital medya hamlesi

2025-04-27 18:26 - Siyaset

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Göktaş, yeni doğan bebekler ve ailelerini ziyaret etti

00:10 - Siyaset

Bakan Uraloğlu Bolu Dağı’ndan açıkladı: "13 bin 600 personelimizle her türlü hazırlığımızı yaptık"

23:31 - Siyaset

Bakan Bayraktar: "2026 yılı bir taraftan üretimi arttırdığımız bir yıl olacak"

23:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sondaj Gemisi çalışanlarının yeni yılını kutladı

23:04 - Siyaset

Vali Bakan: "Temel hedefimiz Amasya’yı daha güçlü hale getirebilmek"

23:06 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan