?>

Pakistan’da İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na müdahalesi protesto edildi

Pakistan genelinde düzenlenen protestolarda israil güçlerinin gazze‘ye uygulanan ablukayı kırmak üzere yola çıkan küresel sumud filosu’na yaptığı müdahaleye tepki gösterildi. (epa)

Genel - 3 saat önce

Pakistan genelinde düzenlenen protestolarda İsrail güçlerinin Gazze‘ye uygulanan ablukayı kırmak üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na yaptığı müdahaleye tepki gösterildi.

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmak ve bölgeye insani yardım malzemeleri götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na yaptığı müdahaleler dünya genelinde tepkiyle karşılandı. Çarşamba akşamı başlayan müdahalelerin ardından Türkiye ve Avrupa ülkelerinde başlayan İsrail aleyhinde protestoların bir yenisi bugün Pakistan’da gerçekleştirildi. Başkent İslamabad başta olmak üzere Karaçi ve Peşaver gibi büyük şehirlerde düzenlenen gösterilere binlerce kişi katıldı. Protestocular, Gazze’ye yardım götüren filoya yapılan müdahaleyi kınadı. Siyasi parti üyelerinin de katıldığı gösterilerde Filistin bayrakları dalgalanırken, İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Göstericiler, filoda bulunan ve İsrail tarafından gözaltına alınan Pakistanlı aktivistlerin derhal serbest bırakılmasını talep ederek, hükümete İsrail’e karşı somut adımlar atılması çağrısı yaptı. Gösterilerde Donald Trump’ın aracılık ettiği "sözde" barış anlaşmasını reddettiklerini belirten protestocular, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması için acil uluslararası müdahale çağrısında bulundu. "İsrail, açık bir terör eylemi gerçekleştirdi"

Karaçi’deki gösteride konuşma yapan Cemaati İslami lideri Monem Zafar, İsrail güçlerinin geçen gece açık bir terör eylemi gerçekleştirdiğini ve Küresel Sumud Filosu’ndaki aktivistleri gözaltına aldığını ifade etti. İsrail’in eylemlerine sessiz kalanları eleştiren Zafar, Filistinlilerin hayatı pahasına ABD ile artan ilişkiler konusunda uyarılarda bulundu. Monem Zafar, filonun Gazze halkı için yiyecek ve ilaç taşıdığını vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Muhtarlar derneğinin yeni başkanı Sezer Kılıç oldu 

2025-09-27 18:10 - Marmaris

Ula’da feci kaza: Yaya kadın olay yerinde hayatını kaybetti

2025-09-27 01:49 - Asayiş

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’daki mitingde konuştu

2025-09-29 09:14 - Siyaset

MENTEŞE'DE SU DEPOSU KAZISINDA TARİHİ ESER ÇIKTI

2025-09-27 15:15 - Kültür Sanat

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

Milas’ta Zeytin Ağacı Sayısı Üçe Katlandı

2025-10-02 10:41 - Gündem

 MARMARİS'TE BELDİBİ DERE YATAĞI TEMİZLİĞİ BAŞLADI

2025-09-27 12:12 - Marmaris

Global Sumut Aktivistleri Marmaris’ten seslendi

2025-09-30 18:14 - Marmaris

Muğla'da Havalimanı Otobüsü Kaza Yaptı

2025-09-29 02:40 - Asayiş

Meclis’in yeni yasama yılı başladı

2025-10-01 15:16 - Gündem

İlgili Haberler

Nazilli Belediyesi personeline Resmi Yazışmalar Eğitimi verildi

17:49 - Genel

Türkiye çelik üretiminde Avrupa’da birincisi, dünya 7’incisi

17:23 - Genel

Yelkenli katamaran karaya oturdu

17:23 - Genel

MİLAS BELEDİYESİ KADINLARA EL SANATLARI KURSU AÇIYOR

17:16 - Genel

Ankara’da yaşanan su sorunu vatandaşları isyan ettirdi

17:02 - Genel

Günün Manşetleri

Beslemek İstediği Sokak Köpeği Saldırdı

14:52 - Asayiş

Hitit Eserleri Turizme Açılıyor

14:50 - Kültür Sanat

Asansör Kazasında 4 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

14:33 - Asayiş

Köylü kadınlar 200 yıldır bu pazarda buluşuyor

14:22 - Ekonomi

19 kiloluk dev mantar bulundu

14:21 - Genel