?>

Pamukkale 53 bini aşan ziyaretçi sayısıyla bayramın en çok ziyaret edilen 2. merkezi oldu

Denizli’deki hierapolis-pamukkale ören yeri, kurban bayramı tatilinde 53 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayarak türkiye’nin en çok ilgi gören ikinci ören yeri oldu. Denizli il kültür ve turizm müdürü hüdaverdi otaklı, "tarih canlandı, kültürle buluştuk" dedi.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Denizli’deki Hierapolis-Pamukkale ören yeri, Kurban Bayramı tatilinde 53 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayarak, Türkiye’nin en çok ilgi gören ikinci ören yeri oldu. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, "Tarih canlandı, kültürle buluştuk" dedi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale, Kurban Bayramı tatilinde de hem yerli hem yabancı turistlerin gözdesi oldu. Beyaz travertenleri ve antik kentiyle ziyaretçilerini ağırlayan Hierapolis-Pamukkale ören yeri, 53 bin 363 kişiyle bayram boyunca Türkiye genelinde en çok ziyaret edilen ikinci ören yeri oldu. İzmir’deki Efes Antik Kenti 56 bin 423 kişiyle ilk sırada yer alırken; Nevşehir’deki Göreme 24 bin 483, Şanlıurfa’daki Göbeklitepe 23 bin 176 ve Paşabağlar ise 20 bin 187 kişiyle listenin devamında yer aldı. "Her adımda tarih canlandı"

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, bayram boyunca Türkiye genelindeki ören yerlerine yoğun ilgi olduğunu belirterek; "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un da belirttiği gibi Arefe günüyle birlikte Kurban Bayramı tatilinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki 200’e yakın müze ve ören yerimiz toplamda 633 bin 527 ziyaretçiyi ağırladı" dedi. Pamukkale’nin bu listede öne çıkmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Otaklı; "Hierapolis-Pamukkale’miz Mübarek Kurban Bayramı tatilinde Türkiye’de en çok ziyaret edilen ikinci ören yeri oldu, biz de bunun mutluluğunu yaşadık. İlgi gösteren yerli ve yabancı tüm turistlere, herkese çok teşekkür ediyorum. Her adımda kültürle buluştuk, her adımda tarih canlandı. Kültürle yoğrulmuş nice bayramlarda buluşmak dileğiyle" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

AKİB Genel Başkanı Hızar: "Kayseri’ye yatırım için geliyoruz"

2025-06-06 14:22 - Genel

İlgili Haberler

Erzurum Kahvaltı Festivali renkli görüntülere sahne oldu

13:22 - Kültür Sanat

Şırnak’ta Mağara Köyü turizme kazandırılacak

13:08 - Kültür Sanat

Boğazlıyan’ın Şehit Kaymakamı Kemal Bey’in adı Çandır’da yaşatılacak

12:25 - Kültür Sanat

Enerya, dünya mirası Pamukkale’ye verdiği sözü tutmadı

11:45 - Kültür Sanat

Yaz şenliğinde çocuklar doyasıya eğlendi

11:14 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

AKINCI TİHA Destekli Narkotik Operasyonu

13:13 - Asayiş

Genç yüreklerden alevlerle savaşanlara vefa örneği

14:24 - İnsan

Sahte basın kartlarına dikkat!

14:17 - Asayiş

21 Günlük Bebek ATT'nin Telefonda Yönlendirmesiyle Hayata Döndü

14:10 - Sağlık

58 Yaşındaki Adam Evinin Önünde Ölü Bulundu

14:05 - Asayiş