?>

Pamukkale Belediyesinde haksız işten çıkarma yargıdan döndü

Denizli’nin pamukkale belediyesinde işten çıkarılan bir emekçi, açtığı işe iade davasını kazanarak görevine geri döndü.

Siyaset - 8 ay önce

DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Pamukkale Belediyesinde işten çıkarılan bir emekçi, açtığı işe iade davasını kazanarak görevine geri döndü. Denizli’nin Acıpayam, Çal, Pamukkale ve Çardak belediyelerinde yaşanan toplu işten çıkarmalar sonrası sendikaya vekalet veren işçiler adına açılan davalar, sendikanın hukuk müşavirleri tarafından ücretsiz olarak yürütülüyor.

Pamukkale Belediyesinde işten çıkarılan bir emekçi, açtığı işe iade davasını kazanarak önemli bir örnek oluşturdu. Son olarak Çardak Belediyesi Personel Hizmetleri Şirketinde çalışan 17 işçinin hiçbir gerekçe gösterilmeksizin iş akitlerinin feshedilmesi üzerine, sendikaya vekâlet veren 8 işçi adına işe iade davaları açıldı. Duruşmaları takip etmek üzere bugün Çardak Adliyesi’nde bulunan sendika temsilcileri ve bölge avukatı Eray Mutlu, işçileri yalnız bırakmadı. Devam eden yargı süreci hakkında bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Denizli Şube Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Oğuz, "Sendikamıza vekalet veren tüm arkadaşlarımızın davalarını, hukuk birimimiz aracılığıyla ücretsiz olarak takip ediyoruz. Üyelerimizi bu zorlu süreçte yalnız bırakmıyoruz. Pamukkale Belediyesinde işten çıkarılan bir emekçi, açtığı işe iade davasını kazanarak önemli bir örnek oluşturdu. Bu karar, diğer davalar açısından da umut verici bir gelişme olacak. Adaletin yerini bulması adına bu davalar büyük önem taşıyor. Elde edilen bu başarılar, tüm işçi arkadaşlarımız için bir moral kaynağıdır" dedi. "Çalışma hakkı ihlal edilen her bir emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz" diyen Oğuz, "Bu adaletsizliğe karşı hukuki süreci kararlılıkla sürdüreceğiz. Emek mücadelesi dayanışmayla kazanılır. Denizli genelinde emekçilerin hakları için mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken, hukuksuz işten çıkarmalara karşı birlik ve dayanışma çağrımızı bir kez daha yineliyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

Silahla vurulan Denizlili esnaf yaşam mücadelesini kaybetti

2025-05-01 00:51 - Asayiş

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

2025-05-01 14:23 - Marmaris

İlgili Haberler

Başkan Doğan: "Hizmet ve projelerle dolu bir yıl yaşadık"

17:41 - Siyaset

Emine Erdoğan, yıl boyunca katıldığı programlarda İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma dikkat çekerek zulmün sona ermesi için uluslararası topluma çağrılarda bulundu

15:26 - Siyaset

Eski İlçe Başkanı Girgin’den CHP Kula İlçe Başkanlığı’na sert çıkış

14:55 - Siyaset

Kaymaz: "Kamu yönetimi bir emanettir, ticaret alanı değil"

13:27 - Siyaset

Başkan Aras’tan yeni yıl mesajı

13:15 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan