?>

Pamukkale temalı anma pulu ve ilk gün zarfını tanıttı

Ptt aş, 'pamukkale' temalı 35 lira bedelli anma pulu ve 70 lira bedelli ilk gün zarfını satışa düzenlediği program ile sundu. Sunulan ürünler ptt iş yerlerinde ve online olarak temin edilebileceği belirtildi.

Kültür Sanat - 6 ay önce

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alan ’Pamukkale’ temasıyla hazırlanan 35 lira bedelli anma pulu ve 70 lira bedelli ilk gün zarfını satışa sunuldu. "Pamukkale" konulu anma pulu, 60 x 85 mm boyutlarında ve 35 TL fiyatla satışa sunuldu. Ayrıca, bu özel pula ait 70 TL değerindeki ilk gün zarfı da satışa çıktı. Bu ürünlerin, özellikle filateli meraklıları ve Pamukkale sevenler tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Bu özel filatelik ürünlerin tedavüle girmesiyle eş zamanlı olarak, Çınar şubesinde "Pamukkale 13.06.2025 Denizli" ibareli ilk gün damgası kullanılmaya başlandı. Bu özel damga, koleksiyoncular için ayrı bir önem taşırken ve bu tarihi olayı belgeleyen değerli bir unsur olarak kabul ediliyor. "Pamukkale’nin tanıtılması noktasında atılan her adım bizim için değerli"

Denizli denilince akla ilk Pamukkale geldiği ve bu pullar ile Pamukkale’nin tanıtımı noktasında önemli olduğunu vurgulayan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Denizli denilince akla ilk gelen Pamukkale. Çok büyük bir değerimiz ve dünya mirasımız. Pamukkale’mizin tanıtılması noktasında atılan her adım bizim için değerli. Bu pul ile birlikte anma pulları basıyorlar. Pamukkale’mizin tanıtımı noktasında önemli olduğunu düşündüğümüz ve bu yıl ki anma pullarından birisi de Pamukkale ile ilgili. Temennimiz arzumuz hedefimiz Pamukkale’mizin ve Denizli’mizin daha çok tanıtılması. Buna vesile olacağı için de emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum" dedi. Düzenlenen programa; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Baş Müdür Cebrail Akyel, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, milletvekilleri, personellerin katılımı ile gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından sunumlar yapıldı ve ardından toplu fotoğraf çekilerek etkinlik bitti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Türkan Şoray, ‘İyilik Korosu’ ile Mersin’de sanatseverlerle buluştu

23:31 - Kültür Sanat

752. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri Şeb-i Arus programı

22:02 - Kültür Sanat

Battalgazi’de "Minik Eller Yerli Ürünler Sergisi"

21:07 - Kültür Sanat

Lüleburgaz’da şehidin ismi sokağa ve durağa verildi

18:15 - Kültür Sanat

Tavşanlı’da geçmişe yolculuk projesi

17:32 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Milas’ta Fırın ve Unlu Mamullere Sıkı Denetim

16:33 - Sağlık

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:26 - Spor

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

15:49 - Genel

Sinop’ta şenlikte 1 ton hamsi tüketildi

15:12 - İnsan

Muğla’da afet bilinci meydanlara taşındı

14:14 - Genel