?>

Pancar Deposu’nda lezzet ve müziğin yolculuğu tamamlandı

NİLÜFER BELEDİYESİ TARAFINDAN PANCAR DEPOSU’NDA DÜZENLENEN VE 8 AY BOYUNCA YEMEK İLE MÜZİĞİN BAĞINI SAHNEYE TAŞIYAN "GASTROETNOMÜZİKOLOJİK KAYNATMALAR" SERİSİ, MAYIS AYI BULUŞMASIYLA SONA ERDİ.

Kültür Sanat - 2 hafta önce

Nilüfer Belediyesi tarafından Pancar Deposu’nda düzenlenen ve 8 ay boyunca yemek ile müziğin bağını sahneye taşıyan "Gastroetnomüzikolojik Kaynatmalar" serisi, Mayıs ayı buluşmasıyla sona erdi.

Nilüfer Belediyesi, kültürel hafızayı hem damaklarda hem de kulaklarda canlandıran özel bir etkinlik serisini geride bıraktı. Prof. Dr. Özlem Doğuş Varlı’nın kurgusu ve sunumuyla hayata geçen "Gastroetnomüzikolojik Kaynatmalar", sekiz ay boyunca süren yolculuğunu Mayıs ayındaki son buluşmasıyla tamamladı.

Geçtiğimiz Ekim ayında pancarın hasat öyküsüyle başlayan serüven, aylar boyunca toplumların kültür duraklarına uğradı. Etkinliklerde zeytinin tarihinden yeni yıl ritüellerine, ekmeğin sembolizminden kış eğlencelerine ve bahar bayramlarına kadar geniş bir yelpazede kültürel aktarımlar yapıldı. Sosyologlardan koku uzmanlarına kadar pek çok farklı disiplinden uzmanın ağırlandığı programda, kültürel miras tüm boyutlarıyla ele alındı.

Son buluşmada geleneksel reçeteler konuşuldu

Serinin buluşmasında, gastronomi yazarları Aylin Öney Tan ve Nihal Aras konuk edildi. Saha çalışmalarından yola çıkılarak gerçekleştirilen söyleşide; kaybolmaya yüz tutmuş reçeteler, bahar ritüelleri ve Hıdırellez gelenekleri masaya yatırıldı. Programı Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir de takip etti.

Gecede madımaktan süt çöreğine, kurban bayramı lezzetlerinden mor salkım şerbetine uzanan geleneksel bir tadım menüsü sunuldu. Madımak türküsü, Ederlezi ve yol havalarının seslendirildiği gecenin final bölümünde ise konuklara keşkek ikram edildi. Gecenin sonunda çalınan davul ve zurnaya, Görükle Kadın Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Derneği üyesi kadınlar da yöresel oyunlarıyla eşlik etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

İlgili Haberler

Çeşme Atatürk Anadolu Lisesi’nden "Renklerin Fısıltısı" resim sergisi

10:21 - Kültür Sanat

Kartepe’de "Ahenk" resim sergisi sanatseverlerle buluştu

10:18 - Kültür Sanat

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı turizme kazandırılmayı bekliyor

10:07 - Kültür Sanat

Antik tiyatroda gladyatör izleri

10:06 - Kültür Sanat

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı turizme kazandırılmayı bekliyor

10:07 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem