?>

Pandemi bitti ama maske kullanımı devam ediyor

Eskişehir’de eczane teknisyenliği yapan seda arabacı, pandemi sonrası maske kullanımının artık gündelik hayatın parçası haline gelen bir alışkanlık olduğunu dile getirdi.

Sağlık - 2 ay önce

Eskişehir’de eczane teknisyenliği yapan Seda Arabacı, pandemi sonrası maske kullanımının artık gündelik hayatın parçası haline gelen bir alışkanlık olduğunu dile getirdi.

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen yönerge ile 2022 yılının Nisan ayında tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulamasına son verilmişti. Bu yönergenin yayınlanmasının üstünden 3 sene geçmiş olmasına rağmen vatandaşların bir kısmının bu alışkanlıklarını bırakmadıkları görüldü. Eskişehir’de eczane teknisyenliği yapan Seda Arabacı, vatandaşların hala sağlık ocağına ve hastaneye giderken tedbir amaçlı maske kullanımına devam ettiğini belirtti. Özellikle risk taşıyan grupların maske kullanımına hala dikkat ve özen gösterdiğini ifade eden Arabacı, maskenin günlük hayatın bir parçası olma sürecinin gelişiminden bahsetti. "Maskeli insanlar topluma önceden farklı geliyordu ama şu an arttığı için bu durum normalleşti"

10 senedir eczane teknisyeni olan Seda Arabacı, maske satışlarının devam ettiğini söyleyerek Covid-19’dan beri maske kullanmayı alışkanlık haline getirmiş kişiler olduğunu belirtti. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar gibi riskli grupların maske kullanımına devam ettiğini belirten Arabacı, "10 yıldır bu sektördeyim. Maske kullanımına Covid-19 öncesinde bu kadar yoğun bir talep yoktu. Sadece belli başlı hastalıklara sahip olanlar; daha çok kanser hastaları ve astım hastaları gibi vatandaşlar tarafından kullanılıyordu. Maskeli insanlar topluma önceden farklı geliyordu ama şu an arttığı için bu durum normalleşti" ifadelerine yer verdi. Özellikle toplu taşıma gibi kalabalık ortamlarda maske kullanımının insanları güvende hissettirdiğine değinen Arabacı, "İnsanlar pandemiden bu yana gündelik hayatlarında da gerek hastalıklardan korunmak gerekse güvende hissetmek için maske kullanıyor. Maske takmak artık toplumsal bir alışkanlık haline geldi" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

(Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü

2025-04-26 09:45 - Asayiş

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

Van Gölü üzerinde çakan şimşekler hem korkuttu hem de görsel şölen oluşturdu

2025-04-27 01:58 - Gündem

Marmaris'te Elektrik Kesintisi Uyarısı

2025-04-24 15:06 - Marmaris

2025 MKSFS 16 MAYIS’TA BAŞLIYOR

2025-04-25 16:55 - Marmaris

Yemen’den İsrail’e füze saldırısı: Ülkenin kuzeyinde sirenler çaldı

2025-04-23 07:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Kütahya’da öğrencilerden huzurevi sakinlerine egzersiz uygulaması

23:27 - Sağlık

Başkan Anmal, gelmeyen hastaların bedelinin hekim, hemşire ve ebeye ödetildiğini iddia etti

19:24 - Sağlık

Bahçesaray’da 17 yaşındaki hasta ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

17:17 - Sağlık

Çemişgezek’te kapalı alanlarda sigara denetimi yapıldı

16:26 - Sağlık

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünde görev devir teslimi

14:51 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş