?>

Patnos’ta leylekler yuvalarına temmuzda döndü

AĞRI'NIN PATNOS İLÇESİNDE HER YIL BAHAR AYLARINDA YUVALARINA DÖNEN LEYLEKLER, BU YIL HAVA KOŞULLARI VE MEVSİMSEL DEĞİŞİKLİKLER NEDENİYLE TEMMUZ AYINDA GELDİ.

Gündem - 2 saat önce

Ağrı’nın Patnos ilçesinde her yıl bahar aylarında yuvalarına dönen leylekler, bu yıl hava şartları ve mevsimsel değişiklikler nedeniyle temmuz ayında geldi.

Patnos ilçesi Çay Mahallesi’nde bulunan Kiptaş Camisi’nin kubbesindeki yuvalarına yerleşen 4 leylek, mahalle sakinlerinin ilgisini çekti. Patnos’ta genellikle mart ve nisan aylarında görülen leyleklerin bu yıl gecikmeli gelmesi, mahallede yaşayanları şaşırttı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi ve etkili olan yağışların, leyleklerin göç takviminde değişikliğe neden olduğu değerlendiriliyor.

KİPTAŞ Camisinin kubbesinde bulunan yuvalarına yerleşen leylekler, gün boyunca çevrede yiyecek ararken, akşam saatlerinde yeniden yuvalarına dönüyor. Mahalle sakinleri de yıllardır aynı noktada konaklayan leyleklerin dönüşünü memnuniyetle karşıladı.

Çay Mahallesi Muhtarı Ayhan Aksa yaptığı açıklamada, leyleklerin her yıl mahalleye bahar aylarında geldiğini söyledi. Bu yıl leyleklerin temmuz başında yuvalarına ulaşmasının dikkat çektiğini belirten Aksa, "Her yıl nisan ve mayıs aylarında mahallemizin misafiri olan, Kiptaş Camimizin kubbesini şenlendiren leyleklerimiz, bu sene dünya genelinde hissettiğimiz mevsim değişiklikleri nedeniyle ne yazık ki oldukça geç geldiler. Temmuz ayını bulmuş olsa da onları yeniden burada, yuvalarında görmek bizleri mutlu etti. Sonbahara kadar yine mahallemizin birer parçası olacaklar" dedi.

Aksa, leyleklerin mahalle için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirerek, cami kubbesindeki yuvaların uzun yıllardır korunduğunu ifade etti.

Mahalle sakinlerinden bazıları da her yıl leyleklerin gelişini takip ettiklerini, bu yıl geç gelmelerine rağmen onları yeniden yuvalarında görmenin sevindirici olduğunu belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

MARMARİS'TE HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR!

2026-07-03 14:48 - Marmaris

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

Marmaris’te sahile erkek cesedi vurdu

2026-07-04 13:23 - Asayiş

MEAH uzmanından ’güneş’ uyarısı

2026-07-04 12:02 - Sağlık

BODRUM’DA KONSER MARATONU BAŞLIYOR

2026-07-04 16:35 - Magazin

İlgili Haberler

İznik’te Maviyemiş Hasadı Başladı

10:51 - Gündem

Melikgazi Belediyesi’nin sıfır atık başarısına teşekkür plaketi

10:44 - Gündem

Mersin’de plajlar yaz sezonunda yoğun ilgi görüyor

10:41 - Gündem

Ankara tavşanları yeniden hayat buldu: Hedef, üretim ve kadın istihdamı

10:35 - Gündem

Çanakkale’de coğrafi tescilli Bayramiç Beyazının hasadı başladı

10:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Şehit aileleri ve gazilerden aşure hayrı

16:13 - İnsan

Genç eczacıların mezuniyet sevinci

15:52 - Eğitim

Sıcak havalara karşı hayati uyarı

15:48 - Sağlık

Ticari araç, çıkmaz sokağa girdi bahçeye düşmesine ramak kaldı

15:44 - Asayiş

Erzurumspor FK’nın Süper Lig fikstürü belli oldu

15:35 - Spor