?>

Pazarda kolay ödeme dönemi: İster kartla ister karekodla ödeme

Kahramanmaraş’ta bir pazarcı esnafı, geleneksel tezgâhına teknolojiyi entegre ederek pos cihazı üzerinden satış yapmaya başladı.

Ekonomi - 5 ay önce

Kahramanmaraş’ta bir pazarcı esnafı, geleneksel tezgâhına teknolojiyi entegre ederek pos cihazı üzerinden satış yapmaya başladı.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde kurulan semt pazarında meyve-sebze tezgâhı işleten Ömer Aksu, nakit taşımakta zorlanan müşterilerinin talebi üzerine pos cihazı ile ödeme almaya başladı. Vatandaşların özellikle temassız ödeme özelliğini sık kullandığını belirten esnaf, emekli müşterilerin ise artık ATM kuyruğuna girmeden pazardan alışveriş yapabildiğini söyledi. Bazı genç müşteriler ise karekod uygulamasıyla ödeme yapmanın hem modern hem de pratik olduğunu ifade etti.

Pazarcı esnafı Ömer Aksu, "Kart ile alışveriş müşteriler tarafından memnuniyet ile karşılanıyor. İnsanların cebinde nakit bulunmamış olabiliyor, para çekemeyebiliyorlar ama kart ile alışverişlerini rahatlıkla yapabiliyorlar. Buradaki tüm esnaf ya da diğer esnaflarda da olması gerekiyor. Bu işin resmiyeti de var ve usulüne göre uygun bir şekilde yapılıyor" dedi.

Müşterilerden Durmuş Eren Cabioğlu ise "Biz marketlerde para kart kullanıyoruz. Marketlerdeki bu uygulamanın pazarlar da faaliyete geçmiş olması uygun olmuş. Güzel bir uygulama" diye konuştu.

Öte yandan yaz mevsimi nedeniyle kentteki semt pazarlarında ürün bolluğu da dikkat çekiyor. Fasulye, salatalık, domates, biber, patlıcan gibi kentte de yetişen bir çok ürün semt pazarlarında uygun fiyatlarda satışa sunuluyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

İlgili Haberler

Yeni yatırım teşvik sistemi Denizli’de tanıtıldı

11:50 - Ekonomi

Eskişehir’in Akdeniz’inde zeytinyağının soğuk sıkım yolculuğu

11:21 - Ekonomi

ABİGEM genel kurulunu yaptı

11:12 - Ekonomi

Yozgat’ta 70’lik çift 40 yıldır omuz omuza pazarcılık yapıyor

10:46 - Ekonomi

Tunceli’de tarım yatırımları ikiye katlandı

10:26 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İş vaadiyle 79 bin lira dolandırdılar

16:12 - Asayiş

MR cihazında unutuldu, kabusu yaşadı

15:57 - Asayiş

Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Boluspor: 0

15:38 - Spor

6 kişiye mezar olan yangına ilişkin 3 gözaltı kararı

15:09 - Asayiş

725 yıllık tarihi mekanda Osmanlı dönemi yaşatılacak

15:08 - Genel