?>

Pendik’te ’Memleket Günleri’ne İBB karşı çıktı

İBB HEMŞEHRİ DERNEKLERİNE DE KARŞI

Genel - 3 saat önce

Pendik’in kültürel buluşması "Memleket Günleri" İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) engeline takıldı. 30 hemşehri derneğinin katılacağı, Anadolu’nun renklerini bir araya getirecek etkinlik, İBB’nin gerekçe göstermeden izin vermemesi nedeniyle iptal edildi.

Pendik Belediyesi tarafından 10 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Pendik Sahil Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan "Pendik Memleket Günleri, Kadim Kültürümüzün İzinde" programı, belediye yönetiminin ve ilgili birimlerin tüm hazırlıklarına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerekçe göstermeden karşı gelmesi nedeniyle iptal edildi.

Düzenlenecek etkinlikte Pendik’te dernek merkezi bulunan 30 hemşehri derneği, yöresel kültürlerini, lezzetlerini ve geleneklerini tanıtacaktı. Ancak, gerekli alan izinlerinin ve lojistik desteklerin İBB tarafından onaylanmaması üzerine programın iptal edilmek zorunda kaldığı bildirildi. "Derneklerimiz çok ciddi masrafa ve zarara uğratılmış durumda"

Pendik Dernekler Federasyonu (PENDEF) Başkanı Murat Çevik, "Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile yaptığımız istişarelerde, Pendik’te memleket günleri düzenlemek üzere ricada bulunduk. Sağ olsunlar bizim sesimize kulak verdiler. Bugün ise çok üzüntülüyüz. Biz derneklerimize bir gelir elde etmek için uğraşırken bugün derneklerimiz çok ciddi masrafa ve zarara uğramış durumda. Bu yetkililerin bir an önce zararımızı ve mağduriyetimizi gidermesini rica ediyorum. Burada herhangi bir siyasi durum söz konusu değil. Tamamen memleketimizin bir mozaiğini sergilemek adına, hemşehrilerimizi burada buluşturmak adına, memleketlerimizi tanıtmak adına bu program hazırlanmıştı. Çok mağduruz, bunu kabul etmiyoruz. 52 farklı ilimizin dernekleri ile birlikte bu işe karşı olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi. "İBB tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildi"

Konuyla ilgili açıklama yapan Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Yeşilyurt, "30 il derneğimizle memleket hasretini dillendireceğimiz kültür kardeşliği yapacağımız Memleket Günleri Programı’nı bulunduğumuz sahil alanının İBB tarafından Pendik Belediyesine tahsisinin yapılmaması nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. 30 il derneğimizin sanatçılarını davet ettiği, bizim de Pendik Belediyesi olarak hazırlıklarını tamamladığımız ’Memleket Günleri’nin yapılacağı bu sahil alanının İBB tarafından gerekçe göstermeden belediyemize tahsisi yapılmamıştır" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

Milas’ta Zeytin Ağacı Sayısı Üçe Katlandı

2025-10-02 10:41 - Gündem

MARMARİS’TEN ANTALYA’YA TOHUM DESTEĞİ

2025-10-03 13:31 - Marmaris

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

AYŞE EYGİ U15 BALKAN ŞAMPİYONASI İÇİN KAMPTA

2025-10-04 12:31 - Spor

İskenderun’da 1 milyon TL’lik kablo hırsızlığına 2 tutuklama

2025-10-04 16:41 - Asayiş

32. Uluslararası Muğla kültür ve sanat şenliği başladı

2025-10-03 09:40 - Kültür Sanat

Marmaris’te otelde patlama: 3 yaralı

2025-10-02 14:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Osmangazi Belediye Başkanı Aydın: "3 milletvekilimizin İsrail tarafından göz altına alınmasını nefret ve şiddetli kınıyoruz"

20:13 - Genel

Kosova, binlerce Türk üretimi kamikaze İHA teslim aldı

20:14 - Genel

Uludağ’da ilk kar yağışı böyle görüntülendi

20:03 - Genel

Ceviz ağacından düşen adam ağır yaralandı

19:51 - Genel

Elazığ Oto Sanayisi’nde renkli anlar: Davul zurnayla aracını teslim aldı

18:46 - Genel

Günün Manşetleri

20 bin balon gökyüzüyle buluşacak

17:04 - İnsan

Domuz avlarken babasını vuran oğula ev hapsi

16:38 - Asayiş

Güvenli olmayan gıdadan her yıl 420 bin insan ölüyor

14:57 - İnsan

Türkiye - Gürcistan maçının genel bilet satışları başladı

14:42 - Spor

Aranan uyuşturucu taciri JASAT tarafından yakalandı

13:38 - Asayiş