?>

Pendik’te orman yangınlarına karşı patlayıcı ve yanıcı madde satışına yönelik sıkı denetim

Pendik belediyesi, istanbul valiliği'nin orman yangını riskini azaltmak amacıyla havai fişek, işaret fişeği, meşale, patlayıcı ve yanıcı madde satışı ile kullanımına yönelik getirdiği yasağın ardından harekete geçti. Zabıta ekipleri tarafından ilçe genelinde bu tür tehlikeli maddelerin satışını önlemek için denetimler yoğunlaştırıldı.

Asayiş - 5 ay önce

Pendik Belediyesi, İstanbul Valiliği’nin orman yangını riskini azaltmak amacıyla havai fişek, işaret fişeği, meşale, patlayıcı ve yanıcı madde satışı ile kullanımına yönelik getirdiği yasağın ardından harekete geçti. Zabıta ekipleri tarafından ilçe genelinde bu tür tehlikeli maddelerin satışını önlemek için denetimler yoğunlaştırıldı.

İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla, orman yangınlarının önüne geçebilmek amacıyla havai fişek, işaret fişeği, meşale ve benzeri patlayıcı ve yanıcı maddelerin satışı ve kullanımına yasak getirildi. Bu kararın ardından Pendik Belediyesi de ilçe genelinde kapsamlı bir denetim başlattı. Zabıta ekipleri, piroteknik malzeme sınıfında bulunan patlayıcı ve yanıcı özellikli malzemelerin satışının yasak olduğu bakkal, büfe, market, kuruyemiş vb. işletmelerde denetim yapıyor. Satışının tespiti halinde ise ilgilileri hakkında idari işlemler uygulayarak piroteknik malzemelere el koyma ve imha işlemleri yürütüyor. Bu çalışmalarla, hem İstanbul genelinde alınan karara uyum sağlanması hem de ilçedeki vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amaçlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Muğla'da Vahşi Depolama Alanları Yeşile Dönüşüyor

2025-08-05 13:17 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Eski kız arkadaşına uyuşturucu tuzağı kurdu, gerçeği polis ortaya çıkardı

12:36 - Asayiş

Sakarya’da kamyonet takla attı: Baba ve oğlu yaralandı

12:33 - Asayiş

Otomobillerin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

12:43 - Asayiş

Erzurum’da metruk binalar yıkılıyor

12:20 - Asayiş

Rus turistlere Türkiye’de fırtına engeli

12:20 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan