?>

Polikliniklerle Sigara Bırakma Oranı Yükseliyor

Mersin’deki sigara bırakma polikliniklerine başvuranların yüzde 80’i, 25 günlük ilaç tedavisi sonrası sigarayı bırakmayı başardı. Geçtiğimiz yıl kent genelinde 3 bin 339 kişi polikliniklerden faydalandı.

Sağlık - 10 ay önce

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan sigara bırakma polikliniklerine başvuranların yüzde 80’i, 25 günlük ilaç tedavisiyle sigara alışkanlığından kurtuldu. Mersin genelindeki 9 polikliniğe son bir yıl içinde 3 bin 339 kişi başvurdu. Erdemli ilçesinde bulunan iki polikliniğe başvuran vatandaşların büyük bir kısmı sigarayı bırakmayı başardı, bu da büyük bir başarı olarak kayıtlara geçti.

İl Sağlık Müdürlüğü, sigaranın hem sağlık hem de ekonomik açıdan ciddi zararlar verdiğini belirterek, sigara bırakma tedavisi almak isteyenlerin polikliniklere başvurmasını öneriyor. Tedavi sürecinin tamamen ücretsiz olduğu bildirildi.

Mersin İlçe Sağlık Müdürü Selim Mirza Loğlaroğlu, “Erdemli’deki polikliniklerde sigarayı bırakma oranı yüzde 80. Bu oran bizi oldukça memnun ediyor. Sigara bırakma sürecinde hastalarımızın memnuniyeti bizim için çok değerli. Her geçen gün daha fazla vatandaşımızı sigara bağımlılığından kurtarmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlere yönelik uygulanan tedavi, 25 gün süren bir ilaç kullanımına dayanıyor. İlk üç gün boyunca 6, sonrasında ise 5 ilaç alınarak kademe kademe azaltılan tedavi süreci ile sigara bırakılabiliyor. Sigarayı bırakmayı başaranların yaklaşık yüzde 80’inin tedavi sürecinden olumlu sonuçlar aldığı ifade ediliyor. Ayrıca, başvuran vatandaşların sigara bırakma tedavisi için başvurularını doğrudan polikliniklere yapabileceği gibi aile hekimleri veya Alo 171 üzerinden randevu alabilecekleri belirtiliyor.

31 yıl sigara içen emekli polis memuru Mehmet Demirezen, sigarayı bırakma sürecini ve kazandığı sağlığını anlatırken, "Eşimle birlikte sigarayı bıraktık. Kısa sürede büyük bir fark gördük. 8 aydır sigara içmiyorum, artık daha rahat nefes alıyorum ve hayatımda önemli bir değişim oldu. Yürüyüşe çıktığımda artık nefesim tıkanmıyor," dedi.

Mersin’deki sigara bırakma poliklinikleri, bu tedavi sürecinin önemini vurgulayarak, sigara içenlere sağlıklı bir yaşam için polikliniklere başvurmalarını öneriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Bilecik’te sağlıkçılara ’Kalp Masajı ve Hayat Kurtarma Eğitimi’ verildi

09:22 - Sağlık

Sıcak su torbası patladı, genç kızın vücudunun yüzde 25’i yandı: "O acının tarifi yok"

09:11 - Sağlık

Ankara’da bal uyarısı: Taklit ve tağşiş yapılan ürünler listede

16:05 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: "Sağlık uygulamalarımızla, etkin ve güvenli çözümler sunuyoruz"

15:50 - Sağlık

Bolu’da nargile keyfi hastanede bitti, 6 kişi fenalaştı

15:44 - Sağlık

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık