?>

Prof. Dr. Demir: "Yaz geçti diye rehavete kapılmayalım, kuraklık tehlikesi devam ediyor"

Bursa’da gerçekleşen programda konuşan prof. Dr. Yusuf demir, "yaz geçti diye rehavete kapılmayın" diyerek kuraklığın kış aylarında da sürebileceğini söyledi.

Gündem - 3 saat önce

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, "Yaz geçti diye rehavete kapılmayın" diyerek kuraklığın kış aylarında da sürebileceğini söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, Bursa’da Türk Ocakları Bursa Şubesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliği ile düzenlenen müzik dinletisi ve konferans programına katıldı. Programda konuşan Prof. Dr. Yusuf Demir, yaz aylarının geride kaldığını düşünerek rehavete kapılmamalı ve kuraklığın kış ayları boyunca da devam edebileceğinin altını çizdi. Ayrıca kış aylarında yurt genelinde yeterli yağış alınmaması durumunda önümüzdeki yaz aylarının da ciddi kuraklık sorunu yaşanacağını belirten Prof. Dr. Yusuf Demir, suyu gelecek nesillere miras bırakabilmek adına tasarrufu elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı. "Yaz geçti diye rehavete kapılmamalıyız"

Kuraklığın her geçen gün devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Demir, "Türkiye’de 25 yıldır suyu tanıtmaya, her gittiğim yerde suyla insanlarla sohbet ederek su farkındalığı oluşturmaya çalışıyorum. Bursa’daki dostlarımız da benden böyle bir toplantı talep etti. Konuyu özellikle ’Sağlıkta su ve önemi’ olarak belirledik. İnsan sağlığı için suyun ne kadar önemli ve değerli olduğunu ve suya neden sahip çıkılması gerektiğini paylaşmak istiyoruz. Yaşadığımız süreçte ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu kuraklık tehlikesi özellikle bulunduğumuz bölgede ciddi bir risk oluşturuyor. Ben özellikle son aylarda yaşanan kuraklık tehlikelerine baktığımda Bursa başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin çok ciddi bir kuraklık yaşadığını görüyoruz. Bu vesileyle Bursa’daki vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Yaz geçti diye rehavete kapılmamalıyız. Maalesef kuraklık tehlikesi her geçen gün devam ediyor. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için sürdürülebilir bir kaynak kullanımını öğrenmeliyiz. Bunun için suyu doğru kullanmayı ve özellikle gelecek nesillerimizin yaşayabileceği bir dünyada var olabilmesi için bu günden gerekli tedbirler almalıyız. Bursa’nın barajlardaki doluluk oranı yüzde 6’larda. Belediyenin yaptığı çalışmalarla değişik su kaynaklarından takviye edilerek Bursa bu dönemi bir sıkıntı olmadan şimdilik atlatıyor. Ama önümüzdeki aylar hala kritik tehlikeyi gösteriyor. Rehavete kapılmadan su tasarrufu yapmalıyız. Suyu geleceğe taşımalıyız, bir damla suyun çok önemli olduğunu da insanlara anlatmalıyız" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

2025-09-13 10:00 - Asayiş

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Marmaris’teki silah operasyonuna 6 tutuklama

2025-09-13 16:00 - Asayiş

Çubucak Orman Kampı İddiaları Gündemde

2025-09-14 15:57 - Marmaris

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Bengü’den Kayseri’de unutulmaz performans

2025-09-13 15:07 - Magazin

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Yatağan'da Gelin ve Damada Unutulmaz Sürpriz

2025-09-16 10:27 - Genel

İlgili Haberler

İnşaat sahasının yanındaki yolun bir kısmı çöktü

00:55 - Gündem

Giresun’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

00:43 - Gündem

Manavgat’ta ırmak kenarındaki yangın korkuttu

00:43 - Gündem

Adana’da çıkan orman yangınları söndürüldü

20:21 - Gündem

Van Gölü’nde dalgalar coştu

18:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Glutensiz Diyet Gerçekten Sağlıklı Mı?

14:36 - Sağlık

Türkiye’de 45 ilin ihracatı yılın ilk 8 ayında arttı

14:10 - Ekonomi

Cebindeki bıçak canından etti

14:05 - Asayiş

Ayı Zannettiği Köy İmamını Vurdu

14:03 - Asayiş

Veliler, Öğretmeni Darp Etti

13:13 - Asayiş